autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cartofi umpluti

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cartofi mari, , 15 g unt, , 4 felii costita afumata taiate marunt, , 4 linguri smantana, , sare, , piper negru macinat, , 4 linguri cascaval ras, , 2 linguri parmezan ras.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 190gr..
Se spala bine cartofii cu o perie aspra, se zvanta si se inteapa cu o furculita de jur imprejur. Se coc 1-1 1/4 ore in cuptorul incins, pana ce sunt moi la apasat. (Incercati-i cu un servet de bucatarie, ca sa nu va ardeti!)
Intre timp, topiti untul intr-o tigaie si prajiti in el, circa 3-5 minute, bucatelele de costita afumata.
Incingeti la temperatura maxima grill-ul.
Luati fiecare cartof si taiati cate o felie subtire pe latul lor. Scobiti miezul cu o lingura, lasand o margine groasa de circa 5 mm si avand grija sa nu deteriorati coaja. Zdrobiti miezul de cartof, adaugati bucatelele de costita si smantana si gustati de sare si piper. Amestecati bine si introduceti, din nou, umplutura in cartofi.
Presarati peste fiecare cartof cascaval si parmezan ras, dati-i la cuptor, sub grill, si lasati-i sa se rumeneasca impreuna cu cascavalul topit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cartofi umpluti

Cartofi umpluti

Se aleg cartofi de marime identica. Se curata, se spala. Se pregateste umplutura din carne tocata,

17 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori

Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori

1. Se incinge cuptorul la 175C.Se strapunge fiecare cartof de doua ori, cu varful unui cutit. 2. Se

3 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 cartofi mari
  • 15 g unt
  • 4 felii costita afumata taiate marunt
  • 4 linguri smantana
  • sare
  • piper negru macinat
  • 4 linguri cascaval ras
  • 2 linguri parmezan ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Frittata cu broccoli, ciuperci si pui