Se-ncinge cuptorul la 190gr..
Se spala bine cartofii cu o perie aspra, se zvanta si se inteapa cu o furculita de jur imprejur. Se coc 1-1 1/4 ore in cuptorul incins, pana ce sunt moi la apasat. (Incercati-i cu un servet de bucatarie, ca sa nu va ardeti!)
Intre timp, topiti untul intr-o tigaie si prajiti in el, circa 3-5 minute, bucatelele de costita afumata.
Incingeti la temperatura maxima grill-ul.
Luati fiecare cartof si taiati cate o felie subtire pe latul lor. Scobiti miezul cu o lingura, lasand o margine groasa de circa 5 mm si avand grija sa nu deteriorati coaja. Zdrobiti miezul de cartof, adaugati bucatelele de costita si smantana si gustati de sare si piper. Amestecati bine si introduceti, din nou, umplutura in cartofi.
Presarati peste fiecare cartof cascaval si parmezan ras, dati-i la cuptor, sub grill, si lasati-i sa se rumeneasca impreuna cu cascavalul topit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii