autor:

costy1969

» » , , Aperitive, Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi umpluti in aluat

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2009

Ingrediente
Pentru aluat:, 1 kg faina, 150 grame unt, 1 ou, lapte cat este necesar pentru a iesi un aluat fraged., , Pentru umplutura:, 6 cartofi mari rosii, 100 grame branza de burduf, 100 grame cascaval, 1 ou, 1 pahar de bere, chimen, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se pregateste aluatul din ingredientele de mai sus si se imparte in 6 parti egale.

Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa calda cu sare, avand grija sa nu ii fierbem prea tare, ci sa ii lasam un pic mai tari.

Cartofii, dupa ce se racesc un pic, se curata de coaja, se taie jumatate, se scobeste miezul, lasand o grosime de 1 - 1,5 cm, miezul il pastram.

Miezul se amesteca cu branza de burduf, cascavalul, chimenul, oul si berea. Se asezoneaza, daca mai este cazul.

Aluatul, portionat, se intinde in foaie, cat sa cuprinda un cartof.

Cartofii se umplu cu amestecul de branza, se pun parte peste parte, in asa fel incat sa iasa un cartof intreg, se inveleste in aluat, se preseaza marginile, se da la cuptor, la foc iute, pana se coace aluatul.

Se pot unge pe deasupra cu ou si inainte de a fi gata cu 3-4 minute se pune deasupra cartofului o felie de cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti in aluat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Coltunasi din aluat cu cartofi umpluti cu branza

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii

24 voturi    2 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)

Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)

Dovlecelul se curata de coaja, se taie cubulete si se fierbe putin in apa cu sare. Se scurge de apa,

6 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    M !erita incercata

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Nu este prea multa faina ?

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    esti sigur ca un kg de faina nu e prea mult ?Mie mi se pare excesiv pentru 6 cartofi.Oricum am sa o incerc sa vedem ce iese.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Aceasta reteta pare destul de interesanta.Pacat ca nu ai pus poze.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 150 grame unt
  • 1 ou
  • lapte cat este necesar pentru a iesi un aluat fraged.
  • Pentru umplutura:
  • 6 cartofi mari rosii
  • 100 grame branza de burduf
  • 100 grame cascaval
  • 1 ou
  • 1 pahar de bere
  • chimen
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

M !erita incercata

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi frantuzesti