Se pregateste aluatul din ingredientele de mai sus si se imparte in 6 parti egale.
Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa calda cu sare, avand grija sa nu ii fierbem prea tare, ci sa ii lasam un pic mai tari.
Cartofii, dupa ce se racesc un pic, se curata de coaja, se taie jumatate, se scobeste miezul, lasand o grosime de 1 - 1,5 cm, miezul il pastram.
Miezul se amesteca cu branza de burduf, cascavalul, chimenul, oul si berea. Se asezoneaza, daca mai este cazul.
Aluatul, portionat, se intinde in foaie, cat sa cuprinda un cartof.
Cartofii se umplu cu amestecul de branza, se pun parte peste parte, in asa fel incat sa iasa un cartof intreg, se inveleste in aluat, se preseaza marginile, se da la cuptor, la foc iute, pana se coace aluatul.
Se pot unge pe deasupra cu ou si inainte de a fi gata cu 3-4 minute se pune deasupra cartofului o felie de cascaval.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii