autor:

alina

» » Aperitive

Cartofi umpluti la cuptor

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
4 cartofi potriviti, 100 g sunca, 100 g cascaval, 50 g branza sarata, 1/2 ardei rosu, 2 ciuperci potrivite, 1/2 ceapa rosie, piper, sare, ulei, margarina, , Sos smantana:, 200 g smantana, 2 catei de usturoi, oregano

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala, ii uscam si ii taiem pe jumatate. Scobim cartofii cu o lingurita pana ramane o coaja de 1 cm grosime. Punem cartofii intr-o tava pe care am uns-o cu margarina si o introducem la cuptor pana pregatim umplutura.

Umplutura: Taiem marunt sunca, ardeiul, ciupercile, ceapa, cascavalul, branza si miezul de cartofi. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei, il lasam sa se incinga si adaugam sunca, pe care o prajim pana devine putin crocanta, apoi adaugam ardeiul, ciupercile, ceapa, miezul de cartofi. Amestecam toate ingredientele, condimentam umplutura cu piper si sare dupa gust, dupa care luam tigaia de pe foc si adaugam cascavalul si branza si le amestecam cu celelalte ingrediente.

Scoatem tava din cuptor si umplem cartofii cu umplutura. Punem tava din nou in cuptor si o lasam pana cand, cartofii se inmoaie, iar umplutura devine aurie. Cartofii ii servim cu sos de smantana cu usturoi si oregano.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Cartofi la cuptor umpluti cu branza

Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Se fierb cat sa ramana destul de tari, sa

21 voturi    4 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

CARTOFI UMPLUTI LA CUPTOR

Se fierb cartofii in apa cu sare, pana acestia fierb, calim ceapa cu carnea si ficatul intr-o cratita

19 voturi    1 comentariu
40h
Mancaruri cu carne

  • 1 comentariu

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 09 februarie 2015

    ce bunatateeee! :x

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 4 cartofi potriviti
  • 100 g sunca
  • 100 g cascaval
  • 50 g branza sarata
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 ciuperci potrivite
  • 1/2 ceapa rosie
  • piper
  • sare
  • ulei
  • margarina
  • Sos smantana:
  • 200 g smantana
  • 2 catei de usturoi
  • oregano

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

ce bunatateeee! :x

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mic dejun cu gogosari si crema de branza