Se curata legumele, se spala si se pregatesc astfel: ceapa si ardeii se taie solzisori subtirei si se pun la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare (trebuie preparati neaparat in tigaie). Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in rondelute subtiri, dar nu foarte mari si ii vom adauga peste legumele calite. Acoperim tigaia cu un capac pentru 5 min, timp in care cartoful se inabusa si ia aroma legumelor calite. Dupa 5 min se ia capacul, se amesteca bine, se adauga sare dupa gust si se lasa sa se caleasca. Cartofii trebuie sa aiba ulei destul, deci cantitatea de ulei poate varia in functie de cati cartofi folositi. Pot fi seviti ca mancare de post sau pot fi folositi si ca garnitura pentru fripturi.
Va urez spor la preparat si pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii