autor:

adriana pocol

» » Retete de post

Cartofii saracului

Autor: adriana pocol (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 15 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana pocol (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 15 martie 2012

Ingrediente
5-6 cartofii potriviti, 1 ceapa potrivita, 2 ardei verzi - optional unul rosu, 100ml ulei, sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se pregatesc astfel: ceapa si ardeii se taie solzisori subtirei si se pun la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare (trebuie preparati neaparat in tigaie). Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in rondelute subtiri, dar nu foarte mari si ii vom adauga peste legumele calite. Acoperim tigaia cu un capac pentru 5 min, timp in care cartoful se inabusa si ia aroma legumelor calite. Dupa 5 min se ia capacul, se amesteca bine, se adauga sare dupa gust si se lasa sa se caleasca. Cartofii trebuie sa aiba ulei destul, deci cantitatea de ulei poate varia in functie de cati cartofi folositi. Pot fi seviti ca mancare de post sau pot fi folositi si ca garnitura pentru fripturi.

Va urez spor la preparat si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii saracului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Cartofii saracului

Cartofii saracului

Curatam ceapa o taiem marunt si o punem la calit,adaugam zarzavatul is legumele(eu am folosit congelete

25 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post
FASOLE BATUTA DELICIOASA

FASOLE BATUTA DELICIOASA

Se alege fasolea,se spala bine si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe in apa cu

1 vot    4 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-6 cartofii potriviti
  • 1 ceapa potrivita
  • 2 ardei verzi - optional unul rosu
  • 100ml ulei
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Saratele de post cu masline Saratele de post cu masline

In oala mixerului cu forma de aluat punem faina sarea, praful de copt si uleiul si incepem sa-l framantam si adaugam treptat apa pana

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci pleurotus cu ceapa si bulion(post)