Se curata legumele, se spala si se pregatesc astfel: ceapa si ardeii se taie solzisori subtirei si se pun la calit in ulei intr-o tigaie incapatoare (trebuie preparati neaparat in tigaie). Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in rondelute subtiri, dar nu foarte mari si ii vom adauga peste legumele calite. Acoperim tigaia cu un capac pentru 5 min, timp in care cartoful se inabusa si ia aroma legumelor calite. Dupa 5 min se ia capacul, se amesteca bine, se adauga sare dupa gust si se lasa sa se caleasca. Cartofii trebuie sa aiba ulei destul, deci cantitatea de ulei poate varia in functie de cati cartofi folositi. Pot fi seviti ca mancare de post sau pot fi folositi si ca garnitura pentru fripturi.
Va urez spor la preparat si pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii