autor:

NADIA MARIA

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Cartofii saracului

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
- 3-4 cartofi mijlocii, - 1 ceapa, - 2 catei de usturoi, -Zarzavat si legume (morcov,patrunjel,mazare,pastai,varza), - bulion(1 pahar)sau 4-5 rosii pasate cu blendarul, - sare, - piper, - ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Curatam ceapa o taiem marunt si o punem la calit,adaugam zarzavatul is legumele(eu am folosit congelete din comert) si le calim putin si pe ele, adaugam bulionul sau risiile pasate cu blendarul impreuna cu usturoiul si le acoperim de apa.Condimentam cu sare,piper si le lasam sa fiarba incet.
Curatam cartofii, ii taiem in rondele subtiri ca si cipsurile si le prajim in ulei.Se scot pe hartie absorbanta sa absoarba uleiul si ii adaugam zrzavatului cand este fiert.Se amesteca si se mai las 2-3 minut.

O mancare de post foarte gustoasa si cu multe vitamine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofii saracului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Supa de rosii cu orez

Supa de rosii cu orez

Intr-o cratita,sau orice vas avem la indemana,punem apa si punem la fiert,pentru a opari rosiile.Intre

4 voturi    2 comentarii
1h
Retete de post
Risotto cu sofran si calcan

Risotto cu sofran si calcan

In primul rand preparam supa. Cand aceasta este aproape gata ne pregatim de risotto. Ceapa tocata

0 voturi    0 comentarii
25 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Interesanta... si buna acum in post.

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

    buna,interesanta,merita preparata,oricum suntem in post.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      folosesc mult legume congelate mix,care contin si cartofi cubulete.Dar,tot mai pun si cartofii!si in supa si in ciorbe.E de post,e buna!Cartofi saracului.......bine zici!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Mariana asa se numeste in Spania aceasta mancare, nu stiu de ce ca are o gramada de ingrediente,dar poate ca e fara carne si de aceea o numesc asa, ca spaniolii sunt mari mancaciosi de carne.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Reţeta e foarte bună, dar nu-mi place de loc numele ei. Dacă ţinem seama că acum un kg de cartofi este de la 1,5 lei în sus, nu mai are nici o semnificaţie numele ăsta.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Foarte bun...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Da chiar ca sunt multe vitamine..... dar.......si eu folosesc legumele acestea congelate din comert si au si cartofi(nu prea se potriveste nu crezi?) si cu cartofii chipsuri prajiti........fara suparare....salutare:))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • - 3-4 cartofi mijlocii
  • - 1 ceapa
  • - 2 catei de usturoi
  • -Zarzavat si legume (morcov,patrunjel,mazare,pastai,varza)
  • - bulion(1 pahar)sau 4-5 rosii pasate cu blendarul
  • - sare
  • - piper
  • - ulei

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine

5 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Placinta cu mere si aluat de casa Placinta cu mere si aluat de casa

O reteta de post de placinta cu mere si aluat fraged Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Mancarica de urzici