autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cas Din Lapte de Vaca

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
lapte de vaca proaspat (eu am folosit 2 galoane - 7,5 l aproximativ), cheag

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cum am procedat? Foarte simplu. Am pus laptele la fiert intr-o oala mare. Dupe fierbere, l-am lasat la racit si cand temperatura laptelui a ajuns la 105 grade (americane) am pus cheagul in lapte.

Pentru cine nu are termometru (eu nu folosesc) se poate face proba caldurii laptelui, introducand degetul in lapte. Daca degetul este comfortabil in caldura din lapte atunci temperatura este ideala pentru a pune cheagul in lapte. Eu a pus la 7,5 l cam o lingura de cheag (al meu este lichid). Am amestecat cu lingura de lemn si am lasat oala pe masa de la bucatarie. In jumate de ora s-a ales zarul de branza.

Am avut doua saculete de tifon pentru branza. Am strecurat zarul (l-am pastrat in alta oala) si am lasat la stors saculetele cu branza. Dupa jumate de ora am luat unul din saculete si l-am pus intr-o farfurie adanca si cu o alta farfurie (plata) am acoperit ca sa se preseza casul si sa ii pot da o forma frumoasa.

Al doilea saculet cu branza l-am introdus in zarul pastrat, in care am introdus foarte multa sare. In saramura asta am pus deci sculetul cu branza si am lasat peste noapte. Casul isi trage atata sare cat ii trebuie. A doua zi am scos casul din zar si l-am pus intr-o farfurie adanca dupa care l-am acoperit cu o alta farfurie (plata). Am pus la frigider si gata, am avut casul, unul dulce (ptr copii si sot) si cel sarat pentru mine.

Asa e cu preferintele astea Imi pare rau ca nu am poze de la prepararea casului sarat, am ramas fara baterie la aparat si a trebuit sa sar peste faza asta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cas Din Lapte de Vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval de casa

Cascaval de casa

Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe

2 voturi    0 comentarii
4h
Aperitive cu brinza
Branza de vaci cu maioneza

Branza de vaci cu maioneza

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • lapte de vaca proaspat (eu am folosit 2 galoane - 7,5 l aproximativ)
  • cheag

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Cordon bleu din castraveti murati Cordon bleu din castraveti murati

Se taie capetele la castraveti si se indeparteaza miezul cu ajutorul ustensilei de scos cotoarele la mere. Se spala castravetii si

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
mamaliga cu branza