autor:

Fara foto

» » Aperitive

Cas Din Lapte de Vaca

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
lapte de vaca proaspat (eu am folosit 2 galoane - 7,5 l aproximativ), cheag

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cum am procedat? Foarte simplu. Am pus laptele la fiert intr-o oala mare. Dupe fierbere, l-am lasat la racit si cand temperatura laptelui a ajuns la 105 grade (americane) am pus cheagul in lapte.

Pentru cine nu are termometru (eu nu folosesc) se poate face proba caldurii laptelui, introducand degetul in lapte. Daca degetul este comfortabil in caldura din lapte atunci temperatura este ideala pentru a pune cheagul in lapte. Eu a pus la 7,5 l cam o lingura de cheag (al meu este lichid). Am amestecat cu lingura de lemn si am lasat oala pe masa de la bucatarie. In jumate de ora s-a ales zarul de branza.

Am avut doua saculete de tifon pentru branza. Am strecurat zarul (l-am pastrat in alta oala) si am lasat la stors saculetele cu branza. Dupa jumate de ora am luat unul din saculete si l-am pus intr-o farfurie adanca si cu o alta farfurie (plata) am acoperit ca sa se preseza casul si sa ii pot da o forma frumoasa.

Al doilea saculet cu branza l-am introdus in zarul pastrat, in care am introdus foarte multa sare. In saramura asta am pus deci sculetul cu branza si am lasat peste noapte. Casul isi trage atata sare cat ii trebuie. A doua zi am scos casul din zar si l-am pus intr-o farfurie adanca dupa care l-am acoperit cu o alta farfurie (plata). Am pus la frigider si gata, am avut casul, unul dulce (ptr copii si sot) si cel sarat pentru mine.

Asa e cu preferintele astea Imi pare rau ca nu am poze de la prepararea casului sarat, am ramas fara baterie la aparat si a trebuit sa sar peste faza asta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cas Din Lapte de Vaca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Am avut oaresce sufletei in vizita si neavand nimic dulce prin casa...am executat contrariul. Am

5 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Cascaval pane

Cascaval pane

Cascavalul se taie in felii intre 5mm-1cm.Feliile de cascaval se ung cu putin ulei pe ambele parti,se

42 voturi    24 comentarii
10 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • lapte de vaca proaspat (eu am folosit 2 galoane - 7,5 l aproximativ)
  • cheag

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada-aperitiv Rodica