autor:

Patty_Patty

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Cascaval de casa

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2016

Ingrediente
1 kg branza de vaci, 1 l de lapte, 4 linguri de unt, 1 ou, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1/2 lingurita de sare

Dificultate: Medie Timp: 4h

2 voturi

Mod de preparare

Punem laptele la fiert,iar branza de vaci o maruntim la robotul de bucatarie.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam branza de vaci si amestecam mereu cu o lingura de lemn.Lasam pe foc in jur de 5 minute pana se formeaza zerul.
Luam de pe foc si punem branza la scurs in sita/tifon.Dupa ce branza s-a scurs foarte bine de zer(de preferat sa lasam peste noapte),o dam prin razatoare/robot pentru a iesi un cascaval fin.
Separat intr-un vas de tuci,punem untul la topit si adaugam branza maruntita.Intr-un castronel ,batem oul cu sare si bicarbonat si apoi il turnam peste branza.Din acest moment,amestecam in continuu avand grija sa nu se lipeasca si cand compozitia devine crema,atunci dam vasul deoparte.
Crema de branza o turnam in vase(eu am pus in cutii de margarina tapetate cu folie alimentara) si o lasam la racit si intarit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Cascaval de casa

Cascaval de casa

Se farama branza intr-o cratita si se pune lapte pana da peste ea si se amesteca cu o lingura branza

14 voturi    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe

Sambusek cu telemea de oaie si za'atar- specific tarilor arabe

Branza se rade pe razatoarea mare si se adauga za'atarul si uleiul de masline; se amesteca. Se ia

15 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg branza de vaci
  • 1 l de lapte
  • 4 linguri de unt
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

70 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Pateuri cu branza vegana si masline verzi Pateuri cu branza vegana si masline verzi

Intai pregatim umplutura- dam pe razatoare branza si amestecam cu maslinele taiate si cu zaatar si amestecam bine. Intindem o foaie

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Batoane de porumb cu branza Batoane de porumb cu branza

Se strecoara porumbul si se amesteca cu ouale, uleiul, branza si restul ingredientelor in afara de pesmet. Se amesteca bine pana se

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Placinte sarate cu branza