autor:

Doina Oprea

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Cascaval din nuci de macadamia (raw vegan)

Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Oprea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 ianuarie 2012

Ingrediente
200 g nuci de macadamia, hidratate 8 ore, apa de izvor, cat sa mearga robotul, 1/4 lingurita probiotice, 1/4 lingurita sare de Himalaya, 2 linguri drojdie inactiva, 1/2 lingurita boia de ardei dulce, 1/2 lingurita turmeric, 1/4 lingurita praf de usturoi, zeama de lamaie, optional, condiment aromatic pentru salate "Voie Buna" de la Sonnentor (sare de mare, usturoi, flori de trandafir, oregano, busuioc, leurda, rozmarin, cimbru, galbenele si albastrele)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Nucile hidratate se fac pasta cu ajutorul robotului cu lama in S. Se adauga probioticele si se lasa sa stea intr-o sita, la temperatura camerei, timp de 12 ore. Se stoarce bine apa care a mai ramas, printr-un tifon (sau saculet special), dupa care se pune branza la frigider pentru inca 12 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor, ii dam forma dorita si in final ornam cu condiment aromatic pentru salate "Voie Buna" .
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval din nuci de macadamia (raw vegan)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de stevie cu orez si leurda

Mancare de stevie cu orez si leurda

-Se alege ștevia, se păstrează numai frunzele sănatoase, se înlătură codițele groase

0 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene
Pizza de post

Pizza de post

Se face un blat de pizza din faina, ulei, drojdie( care a fost pusa sa creasca cu putin zahar si

23 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • serratore

    serratore (Maestru bucatar) , 07 aprilie 2012

    Buna ziua, vreau sa stiu ce considarati ca fiind probiotice, kefirul sau fibrele cu probiotice ? Multumesc.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2012

    Foarte aromat!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 200 g nuci de macadamia
  • hidratate 8 ore
  • apa de izvor
  • cat sa mearga robotul
  • 1/4 lingurita probiotice
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita praf de usturoi
  • zeama de lamaie
  • optional
  • condiment aromatic pentru salate "Voie Buna" de la Sonnentor (sare de mare
  • usturoi
  • flori de trandafir
  • oregano
  • busuioc
  • leurda
  • rozmarin
  • cimbru
  • galbenele si albastrele)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Oprea
Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Supa de legume cu varza de Bruxelles si smantana din caju (raw vegan)

Punem varza de Bruxelles in marinata si o lasam sa stea acolo minim 2 ore. Adaugam apoi restul ingredientelor

5 voturi    1 comentariu
20 min
Retete vegetariene
Supa Miso (raw vegan)

Supa Miso (raw vegan)

Se amesteca pasta miso cu putina apa calduta, apoi se aduga usturoiul , ghimbirul, algele, 1 ceasca

7 voturi    1 comentariu
15 min
Retete vegetariene
Paine Mediteraneana (raw vegan)

Paine Mediteraneana (raw vegan)

Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se face un aluat cat mai uscat, dar elastic, din ele.

3 voturi    1 comentariu
1h
Retete vegetariene

serratore (Maestru bucatar)

Buna ziua, vreau sa stiu ce considarati ca fiind probiotice, kefirul sau fibrele cu probiotice ? Multumesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza cu legume de primavera si mozzarella