autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Cascaval pane Doina

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 300 g cascaval, 2 oua, 200 ml ulei pentru prajit, 5 linguri faina, 4 linguri pesmet de casa, optional 1 lingura de fulgi de porumb putin zdrobiti, paprika, curry, piper (dupa preferinta), putin ardei rosu, cateva frunzulite de patrunjel, 1-2 felii de lamaie (pentru decor), cate frunze de salata verde

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

57 voturi

Mod de preparare

Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm.
Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper.
Puneti uleiul la incins, apoi dati baghetele de cascaval prin aluat si pesmetul pisat mai mare (sau prin pesmet amestecat cu fulgi de porumb) si puneti-le la prajit.
Dupa aproximativ 3 minute, intoarceti cascavalul pe cealalta parte. Dupa ce baghetele s-au prajit, le scoateti pe hartie absorbanta, apoi le mutati pe un platou sau direct pe farfuriile pentru servit la masa, pe care le-ati decorat intre timp cu cate o frunza de salata verde, cateva fasii de ardei rosu, verdeata, lamaie, etc.
Se servesc foarte calde, imediat, eventual cu salata verde.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane Doina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Crema de branza cu ciuperci

Crema de branza cu ciuperci

Spalam ciupercile, le punem la fiert pentru 20 de minute cu sare si piper. Dupa acest timp, le luam

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive cu brinza
Crochete cu cas si sunca

Crochete cu cas si sunca

Nu am pus cantitățile necesare pentru ca nu le știu cu exactitate în grame.Eu gătesc în general

5 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Margareta Uiheli , 31 martie 2015

    Ce cascaval,folositi??

  • Fara foto

    Flori Garnita , 29 decembrie 2014

    e foarte bun si are un aspect deosebit

  • Fara foto

    Dumitru Craciun , 08 decembrie 2014

    ce cașcaval este mai bun ?

    • Fara foto

      Gabriela Cazac , 24 noiembrie 2014

      Eii, asa, cam cat desh`tu!

    • Fara foto

      Mandiuc E Lucian , 21 septembrie 2014

      12-15 mm? tre sa merg sa-mi achizitionez un subler si apoi ma apuc de gatit

    • Fara foto

      Alessio Marco , 22 septembrie 2013

      pofta buna la toti cei care o vedeti aceasta reteta.

    • Marian

      Marian (Chef de cuisine) , 21 august 2011

      arata grozav si cred ce e o reteta foarte gustoasa! felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      Bine mai arata !Te invita sa faci si tu...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      Diana , 02 martie 2010

      Sunt Fan cascaval pane,de aceea imi permit sa comentez. Daca prajim baghetele cate 3 minute pe fiecare parte ce mai mancam?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

      foarte buna reteta,merge dar nu prea des.felicitari.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 08 iulie 2009

      Si mie imi place cascavalul pane.E frumos si finalul. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 iulie 2009

      Foarte apetisant!!

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Mmmm imi lasa gura apa... ce pacat insa ca nu pot manca prajeli! :((

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Arata f bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

57 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 300 g cascaval
  • 2 oua
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri pesmet de casa
  • optional 1 lingura de fulgi de porumb putin zdrobiti
  • paprika
  • curry
  • piper (dupa preferinta)
  • putin ardei rosu
  • cateva frunzulite de patrunjel
  • 1-2 felii de lamaie (pentru decor)
  • cate frunze de salata verde

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Marian (Chef de cuisine)

arata grozav si cred ce e o reteta foarte gustoasa! felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cartofi noi cu brinza telemea si rosii