autor:

Florenta Dinu

» » Aperitive

Casuta aperitiv

Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florenta Dinu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 februarie 2013

Ingrediente
Aluat: 5 oua,5linguri ulei, 4 linguri iaurt, 12 linguri faina, jumatate de ardei rosu, sare, 1/2 plic de praf de copt., Pentru asamblarea casutei: 200-300g branza (puteti amesteca branza de vaca cu branza dulce) de vaca(eu folosesc de bivolita), o cutie de pateu,150g salam, 200g masline,100g margarine (delma la cutie).

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Am amestecat ingredientele pentru aluat si apoi l-am turnat in tava si l-am dat la cuptor pentru 10-15min (tava mea este de 30/18)

Intre timp amesteca branza (50g) cu margarina, pateul cu margarina (50g) sau daca doriti puteti sa puneti in pasta de branza si masline tocate, in cea de pateu ardei (dupa perferintele fiecaruia).

Dupa ce am scos foaia din tava si s-a racit o taiem in doua si fiecare parte in jumatate(depinde de ce tava folositi ).Si incepem sa asamblam casuta dupa a cincea foaie am inceput sa tai din ele astfel incat sa pot forma acoperisul.Dupa ce am terminat am imbracat casuta cu ce mi-a mai ramas di crema de branza si apoi am pus salam pentru a pune 'tiglele', usa si ferestrele .Binenteles ce puneti intre foi si cu ce o imbracati pot fi si alte combinatii,la noi acestea sunt in top.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Foietaj cu sunca si cascaval

Foietaj cu sunca si cascaval

Dezghetati aluatul. Unul se tine in frigider si cu celalalt se lucreaza. Cu ajutorul unui pinten

8 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Bile colorate

Bile colorate

Mixezi branza cu untul, uleiul,piperul si sarea. Lasi compozitia la frigider pentru 1/2ora. Modelezi

23 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 februarie 2013

    Foarte buna ideea si cu siguranta este si gustos ! Pacat ca pozele nu sant prea reusite .

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 5 oua,5linguri ulei
  • 4 linguri iaurt
  • 12 linguri faina
  • jumatate de ardei rosu
  • sare
  • 1/2 plic de praf de copt.
  • Pentru asamblarea casutei: 200-300g branza (puteti amesteca branza de vaca cu branza dulce) de vaca(eu folosesc de bivolita)
  • o cutie de pateu,150g salam
  • 200g masline,100g margarine (delma la cutie).

Raporteaza reteta

Retete
de Florenta Dinu
Tort Mickey Mouse

Tort Mickey Mouse

Faci blaturile de aceeasi marime (foloseste aceeasi forma). Separi albusurile si le bati spuma tare,adaugi

16 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Amandina

Amandina

Pt blat:freci galbenusurile cu uleiul pe care-l pui ca la maioneza.Albusurile le bati spuma cu zaharul

30 voturi    4 comentarii
1h 5 min
Prajituri
Tort cu foi coapte in tigaie

Tort cu foi coapte in tigaie

Pt foi:freci oul cu zaharul,apoi adaugi uleiul si laptele,1 lingurita bicarbonat stins cu otet si

29 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Torturi
Lia Maria

Lia Maria (Chef de cuisine)

Foarte buna ideea si cu siguranta este si gustos ! Pacat ca pozele nu sant prea reusite .

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Castraveti cu crema de branza