Reteta postata pe: 07 martie 2011
Ingrediente
40 gr unt sau 1-2 linguri de ulei, 200 gr faina, 1/2 plic de praf de copt, coaja de lamaie sau portocala rasa, un praf de sare, 2 oua, 1 pliculet de zahar vanilat, 50 gr zahar, bilute de ciocolata, ulei pt prajit, zahar pudra pt ornat(optional)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se pune intr-un castron faina,ouale,zaharul,untul,zaharul vanilat,sare,coaja de lamaie sau portocala rasa,si praful de copt.Se amesteca bine toate aceste ingrediente apoi se adauga bilutele de ciocolata, asezam alutul pe o suprafata infainata.Mai framantam cateva minute pana devine un aluat compact si consistent.Lasam cateva minute aluatul,apoi formam un cordon de cca 2cm de alua tpe care-l taiem in bucatele de marimea unei nuci.Se da apoi o forma rotunda .Se pune ulei la incalzit dar sa nu fie prea incins sa nu se arda .Se prajesc pe rand la foc mic pana se auresc frumos si se ridica la suprafata.Se pudreaza cu zahar cand se racesc.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Castane cu ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Blat
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul
20 voturi
6 comentarii
2h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Mely Mihaela , 02 iulie 2014
Mihaela Voicu ???
Mihaela Voicu , 02 iulie 2014
se coc si se numesc fursecuri cu pepite de cioc
Popa Mihaela Maria , 07 iunie 2014
am o problema cu dulciurile prajite dar daca se puteau coace erau minunate...voi incerca odata de curiozitate o cantitate mai mica si va spun daca mi-a iesit si daca imi place si mie :)
Alina Marcu , 07 aprilie 2014
Mely Mihaela o mihaela
Ioana Constantinescu , 06 aprilie 2014
Mely Mihaela o mihaela
Adriana Cuculeanu , 06 aprilie 2014
Mely Mihaela o mihaela
Madalina Miricioiu , 06 aprilie 2014
Mely Mihaela o mihaela
Alina Marcu , 06 aprilie 2014
Tocmai ce le-am facut si eu. Intradevar intra mai multa faina,iar in loc de bilute am spus ciocolata tocată mărunt cu cutitul..... ies foarte bune...fragede ..
Valentyna Shteflyuk , 15 martie 2014
buone---------
Victor Lupes , 13 martie 2014
Mely Mihaela o mihaela
Mo Na , 29 ianuarie 2014
cantitatea de faina nu se potriveste ,intra mai mult si ciocolata se topeste si se arde ,cred ca trebuie cumva inauntru bilutei un pic de ciocolata atat
Laryssa_Manole Piciu (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2014
sunt f. interesante si pt ca arata bine nu am rezistat si le-am facut, sunt ok . . .
Adina Nicoleta Zepa , 29 ianuarie 2014
Mely Mihaela o mihaela
Adina Nicoleta Zepa , 29 ianuarie 2014
Mely Mihaela o mihaela
Petrea Oana Maria , 02 noiembrie 2013
nu lipseste ceva? care e partea lichida?
Sfc Simi , 02 noiembrie 2013
NE bagam la o portie??
Denisa Cristea , 01 noiembrie 2013
Mely Mihaela o mihaela
Oana Monica , 01 noiembrie 2013
Mely Mihaela o mihaela
Oana Monica , 01 noiembrie 2013
Mely Mihaela o mihaela
Oana Monica , 01 noiembrie 2013
Mely Mihaela o mihaela
Denisa Cristea , 01 noiembrie 2013
Bună ziua, am şi eu o micăăăă nelămurire, cum se fac biluţele de ciocolată? Din cacao sau din ciocolată?Vă mulţumesc
Roua Save , 01 noiembrie 2013
suna bine :)
Denisa Crăciun , 01 noiembrie 2013
Mely Mihaela o mihaela
Nikol Sbirn , 01 noiembrie 2013
nu am bilute de ciocolata nu merge cu ciocolata rasa?
Nicola Liviu Romeo , 01 noiembrie 2013
bunnnn.....
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011
Un deliciu!*****
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
Sidy,multumesc ca ai intrebat,am uitat de ciocolata in reteta ....se adauga in aluat ...am reusit sa modific reteta....
Crina (Chef de cuisine) , 07 martie 2011
Am salvat-o.La fica-mea ii va placea precis..
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011
ce bine arata si cred ca e si tare gustos!
Sidy (Chef de cuisine) , 07 martie 2011
Tare bun trebuie sa fie... Dar bilutele de ciocolata le bagi in aluat sau in bucatelele facute ?