autor:

ana catalina focsa

» » Dulciuri diverse

Castane cu ciocolata

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 martie 2011

Ingrediente
40 gr unt sau 1-2 linguri de ulei, 200 gr faina, 1/2 plic de praf de copt, coaja de lamaie sau portocala rasa, un praf de sare, 2 oua, 1 pliculet de zahar vanilat, 50 gr zahar, bilute de ciocolata, ulei pt prajit, zahar pudra pt ornat(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

85 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un castron faina,ouale,zaharul,untul,zaharul vanilat,sare,coaja de lamaie sau portocala rasa,si praful de copt.Se amesteca bine toate aceste ingrediente apoi se adauga bilutele de ciocolata, asezam alutul pe o suprafata infainata.Mai framantam cateva minute pana devine un aluat compact si consistent.Lasam cateva minute aluatul,apoi formam un cordon de cca 2cm de alua tpe care-l taiem in bucatele de marimea unei nuci.Se da apoi o forma rotunda .Se pune ulei la incalzit dar sa nu fie prea incins sa nu se arda .Se prajesc pe rand la foc mic pana se auresc frumos si se ridica la suprafata.Se pudreaza cu zahar cand se racesc.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Castane cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu castane si crema de ciocolata

Prajitura cu castane si crema de ciocolata

Blat Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem usor cu o furculita impreuna cu cele

0 voturi    1 comentariu
1h
Retete de Pasti
Tort cu crema de castane si ciocolata

Tort cu crema de castane si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul

20 voturi    6 comentarii
2h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 33 comentarii

  • Loredana Zamfirescu , 24 martie 2015

    ...sper să iasă ok, biluţele...

  • Maria_MA

    Maria_MA (Maestru bucatar) , 09 noiembrie 2014

    Hmmm.. eu una as incerca sa le fac cu un aluat de papanasi cu branza in care as pune si ciocolata, bucatele mici sau fulgi de ciocolata. Cred ca ar iesi super bune! Poate chiar incerc maine, va spun cum au iesit ;)

  • Mihaela Voicu , 02 iulie 2014

    Mely Mihaela o mihaela

    • Mely Mihaela , 02 iulie 2014

      Mihaela Voicu ???

    • Mihaela Voicu , 02 iulie 2014

      se coc si se numesc fursecuri cu pepite de cioc

    • Popa Mihaela Maria , 07 iunie 2014

      am o problema cu dulciurile prajite dar daca se puteau coace erau minunate...voi incerca odata de curiozitate o cantitate mai mica si va spun daca mi-a iesit si daca imi place si mie :)

    • Alina Marcu , 07 aprilie 2014

      Mely Mihaela o mihaela

    • Ioana Constantinescu , 06 aprilie 2014

      Mely Mihaela o mihaela

    • Adriana Cuculeanu , 06 aprilie 2014

      Mely Mihaela o mihaela

    • Madalina Miricioiu , 06 aprilie 2014

      Mely Mihaela o mihaela

    • Alina Marcu , 06 aprilie 2014

      Tocmai ce le-am facut si eu. Intradevar intra mai multa faina,iar in loc de bilute am spus ciocolata tocată mărunt cu cutitul..... ies foarte bune...fragede ..

    • Valentyna Shteflyuk , 15 martie 2014

      buone---------

    • Victor Lupes , 13 martie 2014

      Mely Mihaela o mihaela

    • Mo Na , 29 ianuarie 2014

      cantitatea de faina nu se potriveste ,intra mai mult si ciocolata se topeste si se arde ,cred ca trebuie cumva inauntru bilutei un pic de ciocolata atat

    • Laryssa_Manole Piciu

      Laryssa_Manole Piciu (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2014

      sunt f. interesante si pt ca arata bine nu am rezistat si le-am facut, sunt ok . . .

    • Adina Nicoleta Zepa , 29 ianuarie 2014

      Mely Mihaela o mihaela

    • Adina Nicoleta Zepa , 29 ianuarie 2014

      Mely Mihaela o mihaela

    • Petrea Oana Maria , 02 noiembrie 2013

      nu lipseste ceva? care e partea lichida?

    • Sfc Simi , 02 noiembrie 2013

      NE bagam la o portie??

    • Denisa Cristea , 01 noiembrie 2013

      Mely Mihaela o mihaela

    • Oana Monica , 01 noiembrie 2013

      Mely Mihaela o mihaela

    • Oana Monica , 01 noiembrie 2013

      Mely Mihaela o mihaela

    • Oana Monica , 01 noiembrie 2013

      Mely Mihaela o mihaela

    • Denisa Cristea , 01 noiembrie 2013

      Bună ziua, am şi eu o micăăăă nelămurire, cum se fac biluţele de ciocolată? Din cacao sau din ciocolată?Vă mulţumesc

    • Roua Save , 01 noiembrie 2013

      suna bine :)

    • Denisa Crăciun , 01 noiembrie 2013

      Mely Mihaela o mihaela

    • Nikol Sbirn , 01 noiembrie 2013

      nu am bilute de ciocolata nu merge cu ciocolata rasa?

    • Nicola Liviu Romeo , 01 noiembrie 2013

      bunnnn.....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Un deliciu!*****

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 martie 2011

      Sidy,multumesc ca ai intrebat,am uitat de ciocolata in reteta ....se adauga in aluat ...am reusit sa modific reteta....

    • Crina

      Crina (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Am salvat-o.La fica-mea ii va placea precis..

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      ce bine arata si cred ca e si tare gustos!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

      Tare bun trebuie sa fie... Dar bilutele de ciocolata le bagi in aluat sau in bucatelele facute ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

85 voturi

Ingrediente

  • 40 gr unt sau 1-2 linguri de ulei
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • coaja de lamaie sau portocala rasa
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 50 gr zahar
  • bilute de ciocolata
  • ulei pt prajit
  • zahar pudra pt ornat(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

107 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Maria_MA (Maestru bucatar)

Hmmm.. eu una as incerca sa le fac cu un aluat de papanasi cu branza in care as pune si ciocolata, bucatele mici sau fulgi de ciocolata. Cred ca ar iesi super bune! Poate chiar incerc maine, va spun cum au iesit ;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi aromate cu portocala