autor:

Dachman Laura

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Casuta din turta dulce

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2009

Ingrediente
Pentru turta dulce : 250 gr unt sau margarina Rama, 200 gr zahar tos, o canita de miere, 600 gr faina, 2 lingurite praf de copt, 4 lingurite ghimbir macinat, iar Pentru decor : 200 gr fulgi de migdale, 2 albusuri de ou, 500 gr zahar pudra, plus extra pentru presarare, 125 gr mini batoane din ciocolata, o selectie generoasa de dulciuri (alegeti dupa o culoare tematica), 1 mini-rulou de ciocolata si cateva bilute argintii comestibile pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h

40 voturi

Mod de preparare

1). Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se dizolva untul/margarina cu zaharul si mierea intr-un vas.Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare, apoi se adauga unt compozitiei pentru a obtine o coca.Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa.
2). Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intinde un sfert din aluat la grosimea a 2 monede.Se taie una dintre sectiuni, apoi se transfera bucata de turta dulce, pe hartie pergament, intr-o tava.Se repeta procedeul cu aluatul ramas, ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin 2 pereti laterali, 2 pereti fata/spate si 2 placi de acoperis.Aluatul ramas poate fi decupat in forma de brazi de Craciun, daca doriti.
3). Se aleg fulgi intregi de migdale si se infig in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus, pentru a arata ca tiglele de pe acoperis.Se coc toate sectiunile 12 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini.Se lasa la racit cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise.
4). Se bat albusurile de ou intr-un bol mare, se adauga zaharul pudra, apoi se amesteca pentru a obtine o glazura groasa si moale.Se pune glazura intr-un sprit cu capat de margime medie.Se traseaza glazura pe marginile peretilor, unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna.Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior.Apoi se lasa la racit pentru cateva ore.
5). Odata fixati peretii, se indeparteaza bolul si se fixeaza placile de acoperis.Unghiul este abrupt, astfel ca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand glazura incepe sa se usuce.Se lasa sa se raceasca complet, cel mai bine peste noapte..Pentu decor, lipiti cu glazura batoane de ciocolata, folosind 3 pe lungime, pentru usa si mai multe pe latime, pe peretii exteriori ai casei.Se decoreaza casa cu bomboane , se creaza turturi, tinand spritul intr-un unghi de 90° cu acoperisul si se traseaza glazura, miscand capatul spritului inainte si inapoi, pana cand glazura va lasa o dara ascutita.Se lipeste hornul pe acoperis si se aseaza putina glazura si deasupra lui.Se presara zahar pudra peste acoperis pentru a crea efectul zapezii.Casuta din turta dulce va fi comestibila timp de 1 saptamana, insa se va pastra o perioada mai indelungata.
Modelul : 1.Placile acoperisului x 2 : 17cm lungime/13 cm latime, iar marginea mai ingusta este orientata in sus deoarece acoperisul este foarte ascutit.
2. Peretii laterali x 2 : 7cm lungime/9 cm latime
3. Peretii din fata/spate : 12cm la baza si 7cm marginea pana cand incepe sa se incline, iar partea inclinata – 15cm pe fiecare parte pana cand se intalnesc intr-un punct.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta din turta dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu dovleac si kiwi

Prajitura cu dovleac si kiwi

Preparare Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata

21 voturi    10 comentarii
4h
Prajituri
Tarta cu ghimbir si caise

Tarta cu ghimbir si caise

1.Din ingrediententele pentru aluat,framantam aluatul pe care il dam la frigider cca.30 min,apoi

0 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriel Voicu , 16 decembrie 2014

    Bun -bun, casuta e f frumoasa dar, unde sunt cei sapte pitici?

  • Fara foto

    Caprescu Monica Raluca , 05 decembrie 2013

    foarte fain !!! ♥ ♥ ♥

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Nota 10 cu felicitari...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Ce bine arata casuta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 01 iunie 2010

      Felicitari pentru rabdare si ingeniozitate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      Iar m-am delectat cu minunata casuta...Inca o data felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Felicitari pentru originalitate!!!

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Asta chiar ca e casuta din povestea "Hanse si Gretel". Minunata cu toate detaliile de riguare. Felicitari si sa te ajute Dumnezeu cu rabdare si imaginatie pentru a ne mai delecta cu opere de arta ca si asta.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      nimic de zis doar...felicitari!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Sigur e foarte bună căsuţa! Felicitări, şi nota 10.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Extraordinara casuta.Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta.Felicitari pentru imaginatie si pentru prezentare.Nota maxima!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Ai mult talent, cred ca e ft bun.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Te felicit draga mea !!! Mai ales pentru rabdarea ta !!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Minunat,multa rabdare ai mai avut.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 mai 2009

      Foarte frumos! Ai numai cuvinte de lauda din partea mea, bravo!

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Arata frumos. Turta dulce de poveste... cred ca este si foarte buna la gust. Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009

      Foarte delicat. pentru copilasii nostri dragi merita efortul. Felicitari, am sa incerc si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

40 voturi

Ingrediente

  • Pentru turta dulce : 250 gr unt sau margarina Rama
  • 200 gr zahar tos
  • o canita de miere
  • 600 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 4 lingurite ghimbir macinat
  • iar Pentru decor : 200 gr fulgi de migdale
  • 2 albusuri de ou
  • 500 gr zahar pudra
  • plus extra pentru presarare
  • 125 gr mini batoane din ciocolata
  • o selectie generoasa de dulciuri (alegeti dupa o culoare tematica)
  • 1 mini-rulou de ciocolata si cateva bilute argintii comestibile pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Nota 10 cu felicitari...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem (de post)