autor:

Mihaela11

» » Dulciuri diverse

Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 27 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 27 august 2010

Ingrediente
Cataieful cunoscut sub numele de “cataief pasarele” este diferit de cel obisnuit, placintele fiind de dimensiune mai mica( cu diametrul de cca 4-5 cm)., Se umple in mod specific cu smantana sau pasta de curmale., Avem nevoie de:, , Pentru cataief, -1 cana si jumatate de faina, -1 cana si jumatate apa, -3/4 lingurita drojdie uscata, -1 lingurita zahar, -1 varf de cutit de sare, -ulei de porumb pentru uns tigaia, Sau ½ kg cataief de cofetarie, , Pentru umplutura de smantana, -2 cutii de smantana Nestle cu aroma de miere, Pentru umplutura de curmale, -100 grame pasta de curmale, Pentru siropul de zahar, -1 cana de apa, -2 cani de zahar, -2 lingurite suc de lamaie, -1 lingura apa de roze, -1/2 lingurita esenta de vanilie, Pentru decor, -cirese confiate, -fistic, -marmelada de fructe( capsuni,lamaie,portocala), -sirop de curmale

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

19 voturi

Mod de preparare

Cataief
Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata.
Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta .
Se pune o lingura din mixtura de aluat.Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.
Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.
In Ramadan nu pregatesc acasa cataieful; se face zilnic proaspat la cofetarii si fac economie de timp.
Siropul de zahar
Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor.
Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistenta asemanatoare cu cea a mierii de albine.
Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Cataieful cu smantana
Se preseaza capetele de la placinte doar pe jumatate si se umplu cu smantana.Nu se inchid complet.
Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu cirese confiate, fistic macinat, marmelada sau sirop de curmale.
Se servesc imediat; se pot presara cu putin sirop de zahar daca le dorim mai dulci.
Cataieful cu pasta de curmale
Pe fiecare placinta se pune o cantitate mica de pasta de curmale si se inchide, presand bine capetele.
Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar.
Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop.
Se pun pe un platou si se servesc calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Floricele cu Nutella

Floricele cu Nutella

In robotul de bucatarie punem toate ingredientele in afara de ou si amestecam cu pulsuri pana devine

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajiturele cu umplutura de nuca

Prajiturele cu umplutura de nuca

Aluatul - punem smantana, untul, zaharul si ouale in oala mixerului si le amestecam bine, adaugam

6 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2011

    Draga Catalina, daca vei vizita vreodata o tara araba , vei constata ca este una din prajiturile mai putin dulci...ha ha ha...Toate dulciurile arabesti inoata in sirop de zahar!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2011

    bun dar exagerat de dulce

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 septembrie 2010

    O reteta foarte interesanta ,merita incercata mai ales ca se pot folosi diverse umpluturi (smantana, pasta de curmale...).

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

      Foarte interesanta reteta,felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      O reteta interesanta si...dulceee....

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Felicitari,Mihaela! Imi place mult,felul asta de cataief;il fac,doar cu "cusda" (smintina);n-am facut niciodata cu curmale,dar,am gustat. Inca n-am facut,anul asta,"asafir". Asa e,Mari,arabii maninca multe dulciuri si f.,f. dulci.Aproape toate dulciurile,se pun in sirop de zahar,care este f.,f.dulce. Eu,draga Mihaela,cumpar intotdeauna cataief(placintelele);obisnuinta. Si cum zice Mihaela,sinteti bine venite,oricind;chiar daca nu e Ramadan,vom face cataief,pt voi! Spun asta,deoarece,cataieful eun dulce specific acestei luni.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      La cât de pofticioasã sunt, am sã dorm cu gândul la ele!!!deosebitã prezentarea:)Felicitãri!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Ce buna trebuie sa fie! Foarte multe dulciuri mananca arabii.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Multumesc pentru comentarii; sunteti oricand bine venite la mine si de ce nu , poate o viitoare intalnire a " gustoaselor" ar putea avea loc in Iordania!!!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Arata tare bine.Si vorba lui Sidy,venim la tine sa gustam din aceasta prajitura deosebita.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 august 2010

      Vai Mihaela ce frumos arata .... Cu siguranta ca este delicios ! Vin si eu sa gust daca mai ai....

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 27 august 2010

      E interesant. Făceam si eu pe vremuri ceva cu acest aspect-le ziceam frunze sau lalele-nici nu mai ştiu reţeta de aluat. Era mai mult pentru decor. Mă surprinde ce dulce e totul.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

19 voturi

Ingrediente

  • Cataieful cunoscut sub numele de “cataief pasarele” este diferit de cel obisnuit
  • placintele fiind de dimensiune mai mica( cu diametrul de cca 4-5 cm).
  • Se umple in mod specific cu smantana sau pasta de curmale.
  • Avem nevoie de:
  • Pentru cataief
  • -1 cana si jumatate de faina
  • -1 cana si jumatate apa
  • -3/4 lingurita drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -1 varf de cutit de sare
  • -ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Sau ½ kg cataief de cofetarie
  • Pentru umplutura de smantana
  • -2 cutii de smantana Nestle cu aroma de miere
  • Pentru umplutura de curmale
  • -100 grame pasta de curmale
  • Pentru siropul de zahar
  • -1 cana de apa
  • -2 cani de zahar
  • -2 lingurite suc de lamaie
  • -1 lingura apa de roze
  • -1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • -cirese confiate
  • -fistic
  • -marmelada de fructe( capsuni,lamaie,portocala)
  • -sirop de curmale

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Draga Catalina, daca vei vizita vreodata o tara araba , vei constata ca este una din prajiturile mai putin dulci...ha ha ha...Toate dulciurile arabesti inoata in sirop de zahar!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Rulada de biscuiti cu banana