Din oua si faina se face o foaie obisnuita de taitei,si se taie foarte subtiri si se lasa la uscat cam jumatate de ora.Se pun intr-o tava unsa cu unt pe toata suprafata tavii.Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc cca 15 min.in acest timp facem siropul pe foc pana ce a dat in 2-3 clocote.Dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-au copt taiteii se stropesc cu siropul si se introduce tava din nou la cuptor pana ce absorb tot siropul.Foaia se lasa la racit in tava si se taie pe jumatate.O jumatate se aseaza pe un platou,iar celalta jumatate se taie in patrate egale.Pe foaia de pe platou se pune frisca 3-4 cm inaltime si apoi se aseaza in ordine patratele,apoi dupa forma lor ,trecand cu cutitul prin frisca se taie si foaia de jos.Fiecare patrat se orneaza cu frisca.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii