autor:

valentina ionita

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

CATAIF

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru foaie:, 2-3 oua, faina cat cuprinde, Siropul:, 200 g zahar, 150-200 ml apa, esenta de rom, Frisca

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Din oua si faina se face o foaie obisnuita de taitei,si se taie foarte subtiri si se lasa la uscat cam jumatate de ora.Se pun intr-o tava unsa cu unt pe toata suprafata tavii.Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc cca 15 min.in acest timp facem siropul pe foc pana ce a dat in 2-3 clocote.Dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.
Dupa ce s-au copt taiteii se stropesc cu siropul si se introduce tava din nou la cuptor pana ce absorb tot siropul.Foaia se lasa la racit in tava si se taie pe jumatate.O jumatate se aseaza pe un platou,iar celalta jumatate se taie in patrate egale.Pe foaia de pe platou se pune frisca 3-4 cm inaltime si apoi se aseaza in ordine patratele,apoi dupa forma lor ,trecand cu cutitul prin frisca se taie si foaia de jos.Fiecare patrat se orneaza cu frisca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CATAIF" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cataif - varianta mea

Cataif - varianta mea

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei

4 voturi    2 comentarii
1h
Budinci
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 2-3 oua
  • faina cat cuprinde
  • Siropul:
  • 200 g zahar
  • 150-200 ml apa
  • esenta de rom
  • Frisca

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra