CATAIF

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 2-3 oua
  • faina cat cuprinde
  • Siropul:
  • 200 g zahar
  • 150-200 ml apa
  • esenta de rom
  • Frisca

Mod de preparare

Din oua si faina se face o foaie obisnuita de taitei,si se taie foarte subtiri si se lasa la uscat cam jumatate de ora.Se pun intr-o tava unsa cu unt pe toata suprafata tavii.Se coc la foc mijlociu pana se rumenesc cca 15 min.in acest timp facem siropul pe foc pana ce a dat in 2-3 clocote.Dupa ce s-a racit se adauga esenta de rom.

Dupa ce s-au copt taiteii se stropesc cu siropul si se introduce tava din nou la cuptor pana ce absorb tot siropul.Foaia se lasa la racit in tava si se taie pe jumatate.O jumatate se aseaza pe un platou,iar celalta jumatate se taie in patrate egale.Pe foaia de pe platou se pune frisca 3-4 cm inaltime si apoi se aseaza in ordine patratele,apoi dupa forma lor ,trecand cu cutitul prin frisca se taie si foaia de jos.Fiecare patrat se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise