autor:

autor

» » Prajituri

Cataif cu frisca

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
½ kg taitei cu ou, 250 g zahar, ¾ kg frisca, unt, sirop

Dificultate: Medie Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se rumenesc taiteii intr-o tigaie cu unt incins. Se asaza intr-o tava in strat egal, se acopera cu un sirop si se tin in cuptor pina se absoarbe tot siropul. Se asaza stratul de cataif pe un platou patrat si se taie in patrate. Se intinde un strat de frisca de 5 cm inaltime peste foaie si se acopera cu cealalta, pastrind ordinea in care au fost taiate. Fiecare patrat se garniseste cu un mot de frisca si se da la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Copilarie

Copilarie

Uleiul, iaurtul, zaharul, ouale se amesteca foarte bine,cu mixerul (toate). Se pune apoi esenta,

15 voturi    17 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anca , 16 decembrie 2009

    Taieteii se fierb mai intai sau se pun direct din punga??

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    cand eram tanara mancam Cataif la cofetaria Casata si era o bunatate Nu am stiut niciodata cum se prepara Cred ca fideaua de deasupra era din orez ... nu stiu nici acum daca mai exista acel cataif

Dificultate

Medie

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • ½ kg taitei cu ou
  • 250 g zahar
  • ¾ kg frisca
  • unt
  • sirop

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Anca

Taieteii se fierb mai intai sau se pun direct din punga??

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec pufos cu mere