autor:

autor

» » Prajituri

Cataif

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g fidea, 300 g zahar, 1 esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, 300 ml apa, 500 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

67 voturi

Mod de preparare

Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci. Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca. Tai apoi foaia de fidea in jumatate. Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa. E delicios!
Pentru aceasta reteta vei folosi numai fidea, nu taietei, caci trebuie sa iasa delicata. In perioada postului pregatesti cu fidea fara oua si frisca vegetala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Cataif - varianta mea

Cataif - varianta mea

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei

4 voturi    2 comentarii
1h
Budinci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    Delicoasa si simplu de facut. O reteta extrem de simpla. O mai incercasem de doua ori si foaia de fidea a iesit tare, crocanta. A doua zi se inmuia dupa ce o imbracam in frisca si o lasam la rece. De data asta insa fideaua a fost practic fiarta in sirop. Am putut gusta prajitura imediat dupa ce s-a racit. Nu stiu cum trebuie sa iasa in mod normal (nu am gustat niciodata cataif de la un restaurant cu specific turcesc),dar ideea este ca imi plac ambele variante la fel de mult, iar faptul ca este o prajitura rapida si poate fi consumata si in perioada postului o claseaza in top 3 al preferintelor mele.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    niculache diana , 25 aprilie 2010

    cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    fideaua e din orez?

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    O idee excelenta pentru aceasta perioada de post. Am s-o incerc si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      foarte bun

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Multumesc Dana ca ai incercat reteta si este minunata, demult vroiam sa fac si eu. Acum sigut voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

67 voturi

Ingrediente

  • 500 g fidea
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml apa
  • 500 g frisca

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

niculache diana

cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Foietaj insiropat cu portocala