autor:

autor

» » Prajituri

Cataif

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 g fidea, 300 g zahar, 1 esenta de rom, 1 plic zahar vanilat, 300 ml apa, 500 g frisca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

67 voturi

Mod de preparare

Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat, il dai deoparte, adaugi zaharul vanilat si esenta de rom si amesteci. Il torni apoi peste fideaua rumenita si dai din nou la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie, o lasi sa se raceasca. Tai apoi foaia de fidea in jumatate. Asezi jumatate de foaie pe un platou, intinzi toata frisca batuta, apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de a-l aduce portionat la masa. E delicios!
Pentru aceasta reteta vei folosi numai fidea, nu taietei, caci trebuie sa iasa delicata. In perioada postului pregatesti cu fidea fara oua si frisca vegetala.
Ungi o tava cu unt, asezi fideaua in strat subtire si o dai la cuptor pentru 10 minute ca sa se rumeneasca. In acest timp prepari siropul: pui apa cu
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Prajituri
Cataif - varianta mea

Cataif - varianta mea

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    Dana Macovei (Chef de cuisine):

    Delicoasa si simplu de facut. O reteta extrem de simpla. O mai incercasem de doua ori si foaia de fidea a iesit tare, crocanta. A doua zi se inmuia dupa ce o imbracam in frisca si o lasam la rece. De data asta insa fideaua a fost practic fiarta in sirop. Am putut gusta prajitura imediat dupa ce s-a racit. Nu stiu cum trebuie sa iasa in mod normal (nu am gustat niciodata cataif de la un restaurant cu specific turcesc),dar ideea este ca imi plac ambele variante la fel de mult, iar faptul ca este o prajitura rapida si poate fi consumata si in perioada postului o claseaza in top 3 al preferintelor mele.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    niculache diana , 25 aprilie 2010

    cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    fideaua e din orez?

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

    O idee excelenta pentru aceasta perioada de post. Am s-o incerc si eu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      foarte bun

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 24 noiembrie 2009

      Multumesc Dana ca ai incercat reteta si este minunata, demult vroiam sa fac si eu. Acum sigut voi incerca!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

67 voturi

Ingrediente

  • 500 g fidea
  • 300 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 300 ml apa
  • 500 g frisca

Raporteaza reteta

Tort Pavlova cu ciocolata

Tort Pavlova cu ciocolata

Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Pandispan

Pandispan

Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pina se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat

202 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

1.Mixezi galbenusurile cu jumatate din zahar pana se topeste tot,apoi adaugi mascarpone si omogenizezi

296 voturi    24 comentarii
30 min
Prajituri

niculache diana

cataifu este foarte bun am mancat si eu de 5 ori

Adauga reteta
Retete
din Prajituri
Prajitura Iute cu Ghimbir

Prajitura Iute cu Ghimbir

- Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos; - Se adaugă oul și se mixează bine; - Acum se adaugă ghimbirul,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura festiva caramel

Prajitura festiva caramel

Se bat albusurile cu zaharul pana se obtine o bezea tare, se amesteca cu nucile macinate.Praful de copt se amesteca cu faina si se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse