autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ceapa murata in vin rosu

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg ceapa (marunta), , 200 ml vin rosu, , 50 g zahar pudra, , 50 g unt, , 1 lingura otet aromat, , 2 linguri otet de vin, , 1 legatura de verdeata, , cateva cozi de ceapa verde, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama. - Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri. Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa murata in vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida, broccoli, ciuperci si branza la cuptor

Conopida, broccoli, ciuperci si branza la cuptor

Am taiat ciupercile felii, le-am calit cu usturoiul si ceapa verde tocata marunt in putin ulei de

55 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Zuchinni sticks (betisoare de dovlecel) cu ranch dressing

Zuchinni sticks (betisoare de dovlecel) cu ranch dressing

Se taie dovlecelul pe lung ; apoi il dati cu sare si-l lasati cam o ora, intr-o sita/strecuratoare

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg ceapa (marunta)
  • 200 ml vin rosu
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 lingura otet aromat
  • 2 linguri otet de vin
  • 1 legatura de verdeata
  • cateva cozi de ceapa verde
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
SALATA POIANA CU CIUPERCI