autor:

Fara foto

» » Aperitive

Ceapa umpluta

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
4 cepe mari, , 1 lingura ulei., Pentru umplutura: 300 g carne tocata (de vita), , 2 linguri orez, , 1 ou, , 1/2 lamaie, , 6 fire patrunjel, , 1 fir tarhon, , 1 catel de usturoi, , 1 foaie de dafin, , 2 prize de cimbru, , 1 cuisoara, , 20 g unt, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Luati fiecare ceapa in parte (cu coaja cu tot), taiati-i capacelul in partea superioara si scobiti-i miezul cu o lingurita.
Puneti intr-o cratita carnea tocata, orezul, miezul de ceapa, patrunjelul, usturoiul curatat, foaia de dafin, cuisoara, sare si piper.
Turnati apa peste umplutura, acoperind-o bine, si lasati-o sa fiarba circa 20 de minute pana ce se evapora tot lichidul. (Cand incepe sa clocoteasca, indepartati spuma.) Scoateti foaia de dafin si cuisoara si tocati umplutura, nu prea marunt, cu un cutit.
Incorporati untul, oul, zeama de la 1/2 de lamaie si tarhonul taiat cu foarfeca si gustati de sare si piper.
Umpleti cepele scobite cu tocatura preparata anterior si puneti capacelele la loc.
Asezati-le pe o tava unsa cu ulei si dati-le o ora la cuptorul incins la 180°.
Serviti-le calde sau reci.
Atentie: cand scobiti cepele, aveti grija sa nu strapungeti stratul exterior, pentru ca umplutura sa nu iasa afara, ci sa ramana pufoasa si zemoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ceapa umpluta Jamie Oliver

Ceapa umpluta Jamie Oliver

Se fierbe ceapa in multa apa vreo 15 min pana se patrunde un pic. Se scoate si se lasa sa se raceasca,

7 voturi    6 comentarii
1h
Aperitive
Ceapa umpluta

Ceapa umpluta

Se pune apa cu un praf de sare, la fiert si in momentul cand da in clocot, scufundam cepele curatate

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 4 cepe mari
  • 1 lingura ulei.
  • Pentru umplutura: 300 g carne tocata (de vita)
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 1/2 lamaie
  • 6 fire patrunjel
  • 1 fir tarhon
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 prize de cimbru
  • 1 cuisoara
  • 20 g unt
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Rulada cu ciuperci si verdeata