Ceapa umpluta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cepe mari,
  • 1 lingura ulei.
  • Pentru umplutura: 300 g carne tocata (de vita),
  • 2 linguri orez,
  • 1 ou,
  • 1/2 lamaie,
  • 6 fire patrunjel,
  • 1 fir tarhon,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2 prize de cimbru,
  • 1 cuisoara,
  • 20 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Luati fiecare ceapa in parte (cu coaja cu tot), taiati-i capacelul in partea superioara si scobiti-i miezul cu o lingurita.

Puneti intr-o cratita carnea tocata, orezul, miezul de ceapa, patrunjelul, usturoiul curatat, foaia de dafin, cuisoara, sare si piper.

Turnati apa peste umplutura, acoperind-o bine, si lasati-o sa fiarba circa 20 de minute pana ce se evapora tot lichidul. (Cand incepe sa clocoteasca, indepartati spuma.) Scoateti foaia de dafin si cuisoara si tocati umplutura, nu prea marunt, cu un cutit.

Incorporati untul, oul, zeama de la 1/2 de lamaie si tarhonul taiat cu foarfeca si gustati de sare si piper.

Umpleti cepele scobite cu tocatura preparata anterior si puneti capacelele la loc.

Asezati-le pe o tava unsa cu ulei si dati-le o ora la cuptorul incins la 180°.

Serviti-le calde sau reci.

Atentie: cand scobiti cepele, aveti grija sa nu strapungeti stratul exterior, pentru ca umplutura sa nu iasa afara, ci sa ramana pufoasa si zemoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise