Ceapa umpluta

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cepe mari,
  • 1 lingura ulei.
  • Pentru umplutura: 300 g carne tocata (de vita),
  • 2 linguri orez,
  • 1 ou,
  • 1/2 lamaie,
  • 6 fire patrunjel,
  • 1 fir tarhon,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 foaie de dafin,
  • 2 prize de cimbru,
  • 1 cuisoara,
  • 20 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Luati fiecare ceapa in parte (cu coaja cu tot), taiati-i capacelul in partea superioara si scobiti-i miezul cu o lingurita.

Puneti intr-o cratita carnea tocata, orezul, miezul de ceapa, patrunjelul, usturoiul curatat, foaia de dafin, cuisoara, sare si piper.

Turnati apa peste umplutura, acoperind-o bine, si lasati-o sa fiarba circa 20 de minute pana ce se evapora tot lichidul. (Cand incepe sa clocoteasca, indepartati spuma.) Scoateti foaia de dafin si cuisoara si tocati umplutura, nu prea marunt, cu un cutit.

Incorporati untul, oul, zeama de la 1/2 de lamaie si tarhonul taiat cu foarfeca si gustati de sare si piper.

Umpleti cepele scobite cu tocatura preparata anterior si puneti capacelele la loc.

Asezati-le pe o tava unsa cu ulei si dati-le o ora la cuptorul incins la 180°.

Serviti-le calde sau reci.

Atentie: cand scobiti cepele, aveti grija sa nu strapungeti stratul exterior, pentru ca umplutura sa nu iasa afara, ci sa ramana pufoasa si zemoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise