Luati fiecare ceapa in parte (cu coaja cu tot), taiati-i capacelul in partea superioara si scobiti-i miezul cu o lingurita.
Puneti intr-o cratita carnea tocata, orezul, miezul de ceapa, patrunjelul, usturoiul curatat, foaia de dafin, cuisoara, sare si piper.
Turnati apa peste umplutura, acoperind-o bine, si lasati-o sa fiarba circa 20 de minute pana ce se evapora tot lichidul. (Cand incepe sa clocoteasca, indepartati spuma.) Scoateti foaia de dafin si cuisoara si tocati umplutura, nu prea marunt, cu un cutit.
Incorporati untul, oul, zeama de la 1/2 de lamaie si tarhonul taiat cu foarfeca si gustati de sare si piper.
Umpleti cepele scobite cu tocatura preparata anterior si puneti capacelele la loc.
Asezati-le pe o tava unsa cu ulei si dati-le o ora la cuptorul incins la 180°.
Serviti-le calde sau reci.
Atentie: cand scobiti cepele, aveti grija sa nu strapungeti stratul exterior, pentru ca umplutura sa nu iasa afara, ci sa ramana pufoasa si zemoasa.
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieIncearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii