autor:

Laura S.

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cercuri de ciocolata

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
- 5oua, - 120g ulei, - 120g zahar, - 150 ml lapte (cui ii place poate sa puna in loc de lapte, lichior de cafea, cacao, sau amestec de lapte si lichior), - 250g faina, - 3lg cacao pentru prajituri, - 1 pac praf de coptSirop, - 150g zahar, - 150ml apa, - esenta romGlazura, - 150g unt, - 300g ciocolata la alegere

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare


Cuptorul se incinge la 180°C.

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar.

Faina se amesteca cu cacaoa si praful de copt.

Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar,uleiul pus treptat si alternativ laptele si amestecul de faina + jumatate din spuma de albus de ou.

Dupa ce toate acestea au fost bine mixate/incorporate se adaoga restul de spuma de albus de ou si se amesteca cu o lingura pina ce si acesta sa incorporat in aluat, dar cu grija sa ramina totusi aerata.

Intr-un cornet de spritat sau o punga de nailon (vezi foto) se toarna toata compozitia si se imparte in 2 tavi a 12 buc. de Donutz.

daca tavile sint antiaderente nu mai este nevoie sa-le ungeti si tapetati.

Iar daca este necesar, recomand sa sa unga cu unt/marg si tapetat cu pesmet.

Tavile se introduc in cuptorul preincins pentru ca 20-25 min.De recomandat proba cu scobitoarea.

Dupa ce s-au copt ,tavile se scot pe un servet de bucatarie un si se lasa ca 5-10 min sa se racesca , dupa care se scot cercurile pe un gratar de bucatarie.

Tavile se spala si se pun deoparte.

Intr-o oala mai micuta se topesc/caramelizeaza cele 150g zahar si se sting cu 150ml apa.Dupa ce totul a fiert usor pina ce zaharul s atopit, se daoga ceva esenta de rom,sau de care se doreste, sau se poate lasa deoparte.

Acest sirop s eimparte in celce 24 de adincituri ale tavilor de Donutz si se aseza peste fiecare cerc de ciocolata , exact cu partea inferioara ,cea care a fost intial in forma.

Se lasa totul asa, atita timp cit au nevoie cercurile sa traga tot siropul din forma(1-2 ore).

Intr-un castron nu prea mare,unul cu o circumferinta si adincitura care sa cuprinda untul+ciocolata si in care se pot scufunda cercurile, pentru a fii glasate.

Deci in acest castron se topesc cele 150g unt si se adaoga ciocolata facuta bucati.

Eu am topit untul la microunde, am adaougat ciocolata si in alt recipient am incalzit apa fierbite, peste care am pus castronul cu glazura si am amestecat pina ce ciocolata sa topit.

Eventual daca este necesar si observati ca glazura se ingroasa, reincalziti apa din castronul de dedesupt si amestecati dinou glazura.

In acest fel ramine lichida si se pot glasa cercurile pe partea in care au fost insiropate, fara probleme.

Dupa glasare se aseaza pe tavi, dupa cares e pun la rece pina ce glazura sa intrarit.

Se pot servii ca atare, sau si mai bun si de efect cu frisca linga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cercuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cataif cu frisca

Cataif cu frisca

Taiteii ii asezam in tava unsa cu unt si ii dam la cuptor,pana se rumenesc putin.Ii mai intoarcem

11 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

Placinta cu budinca de ciocolata si capsuni

Intr-un castron, se face aluatul. Se pun 350 ml de apa la 900 gr faina, drojdia uscata si uleiul.

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Felicitari din toate punctele de vedere...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2009

    Ce oachese sunt ! Felicitari pentru prezentare ,dar si pentru rabdare!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

    Super, felicitari:)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Super prezentare,felicitari.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Atractiva reteta.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 iunie 2009

      Ai niste retete foarte interesante, Laura, iar fotografiile sunt si ele reusite. Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • - 5oua
  • - 120g ulei
  • - 120g zahar
  • - 150 ml lapte (cui ii place poate sa puna in loc de lapte
  • lichior de cafea
  • cacao
  • sau amestec de lapte si lichior)
  • - 250g faina
  • - 3lg cacao pentru prajituri
  • - 1 pac praf de coptSirop
  • - 150g zahar
  • - 150ml apa
  • - esenta romGlazura
  • - 150g unt
  • - 300g ciocolata la alegere

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Felicitari din toate punctele de vedere...

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
RIGO JANCSI - o reteta cu poveste