autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chalot cu prune uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1/2 bagheta veche, , 15 cl lapte, , 3 oua, , 12 prune uscate fara samburi, , 70 g stafide, , 6 linguri zahar pudra, , 3 linguri rom, , 1 lamaie, , 3 linguri migdale feliate, , 2 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si inmuiati stafidele in rom. Spalati lamaia, decojiti-o, taiati coaja fasii subtiri si stoarceti fructul.
Taiati prunele uscate fasii si stropiti-le cu zeama de lamaie. Inmuiati painea in lapte, stoarceti-o si faramitati-o intr-un castron. Adaugati ouale batute, stafidele cu romul, zaharul, prunele, coaja de lamaie si migdalele si amestecati bine.
Incingeti uleiul intr-o cratita, turnati compozitia, lasati-o putin sa se inchege, dupa care bagati cratita - neacoperita - in cuptorul incins. Lasati chalot-ul sa se coaca circa 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se desprinde de pe margini. Rasturnati-l, cald, pe un platou si legati-l de jur imprejur cu o panglica lata, ca sa se raceasca pastrandu-si forma.
Serviti-l rece, simplu sau flambat cu rom, eventual cu o crema alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chalot cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Minirulouri cu capsuni, rapide

Minirulouri cu capsuni, rapide

Se lasa rulourile cam 15-20 minute sa se decongeleze, se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc

6 voturi    4 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mini Cheesecake cu sos de afine

Mini Cheesecake cu sos de afine

Biscuitii se maruntesc, se adauga untul topit si se amesteca bine apoi amestecul l-am impartit in

2 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1/2 bagheta veche
  • 15 cl lapte
  • 3 oua
  • 12 prune uscate fara samburi
  • 70 g stafide
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri rom
  • 1 lamaie
  • 3 linguri migdale feliate
  • 2 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Trufe