autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chalot cu prune uscate

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1/2 bagheta veche, , 15 cl lapte, , 3 oua, , 12 prune uscate fara samburi, , 70 g stafide, , 6 linguri zahar pudra, , 3 linguri rom, , 1 lamaie, , 3 linguri migdale feliate, , 2 linguri ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si inmuiati stafidele in rom. Spalati lamaia, decojiti-o, taiati coaja fasii subtiri si stoarceti fructul.
Taiati prunele uscate fasii si stropiti-le cu zeama de lamaie. Inmuiati painea in lapte, stoarceti-o si faramitati-o intr-un castron. Adaugati ouale batute, stafidele cu romul, zaharul, prunele, coaja de lamaie si migdalele si amestecati bine.
Incingeti uleiul intr-o cratita, turnati compozitia, lasati-o putin sa se inchege, dupa care bagati cratita - neacoperita - in cuptorul incins. Lasati chalot-ul sa se coaca circa 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se desprinde de pe margini. Rasturnati-l, cald, pe un platou si legati-l de jur imprejur cu o panglica lata, ca sa se raceasca pastrandu-si forma.
Serviti-l rece, simplu sau flambat cu rom, eventual cu o crema alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chalot cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Masa de fructe pt copii mofturosi

Masa de fructe pt copii mofturosi

Intrun bol razuim merele spalate, curatate, banana decojita, apoi biscuitii. Le amestecam toate bine

6 voturi    10 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni

Blatul: Maruntim fin biscuitii si punem peste ei untul topit.Amestecul il punem intr-o forma rotunda

14 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1/2 bagheta veche
  • 15 cl lapte
  • 3 oua
  • 12 prune uscate fara samburi
  • 70 g stafide
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri rom
  • 1 lamaie
  • 3 linguri migdale feliate
  • 2 linguri ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Beigli cu nuca