Incingeti cuptorul la 180gr. si inmuiati stafidele in rom. Spalati lamaia, decojiti-o, taiati coaja fasii subtiri si stoarceti fructul.
Taiati prunele uscate fasii si stropiti-le cu zeama de lamaie. Inmuiati painea in lapte, stoarceti-o si faramitati-o intr-un castron. Adaugati ouale batute, stafidele cu romul, zaharul, prunele, coaja de lamaie si migdalele si amestecati bine.
Incingeti uleiul intr-o cratita, turnati compozitia, lasati-o putin sa se inchege, dupa care bagati cratita - neacoperita - in cuptorul incins. Lasati chalot-ul sa se coaca circa 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se desprinde de pe margini. Rasturnati-l, cald, pe un platou si legati-l de jur imprejur cu o panglica lata, ca sa se raceasca pastrandu-si forma.
Serviti-l rece, simplu sau flambat cu rom, eventual cu o crema alaturi.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii