Chec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 portii 2 cesti zahar 1 ¾ cesti faina
  • cernuta ¾ ceasca cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare (nu cu vârf) 2 oua 1 ceasca lapte ¾ ceasca ulei de masline extra virgin 2 picaturi esenta de vanilie 1 ceasca apa calda ¾ ceasca menta
  • tocata fin 1 lingura unt (nu foarte plina) 1 lingura faina (pentru tapetatul tavii) 1 lingura zahar pudra pentru glazura frunze de menta pentru ornare

Mod de preparare

1. Se Încalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare se amesteca zaharul, faina, cacaoa, bicarbonatul, sarea, esenta de vanilie si menta. 2. În alt castron se bat ouale cu lapte, ulei de masline si apa calda. 3. Continutul celor doua castroane se toarna În blender si se mixeaza 2-3 minute, apoi manual 6-7 minute. 4. Se ia o tava de chec lunga, se unge cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna in ea amestecul. 5. Se coace la 1800 C timp de 40-45 de minute. Se Încearca checul cu lama cutitului. Daca lama iese curata, checul e gata. Se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra. Se serveste ornat cu frunze de menta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise