autor:

Fara foto

» » Prajituri

Chec

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
12 portii 2 cesti zahar 1 ¾ cesti faina, cernuta ¾ ceasca cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare (nu cu vârf) 2 oua 1 ceasca lapte ¾ ceasca ulei de masline extra virgin 2 picaturi esenta de vanilie 1 ceasca apa calda ¾ ceasca menta, tocata fin 1 lingura unt (nu foarte plina) 1 lingura faina (pentru tapetatul tavii) 1 lingura zahar pudra pentru glazura frunze de menta pentru ornare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se Încalzeste cuptorul la 200°C. Într-un castron mare se amesteca zaharul, faina, cacaoa, bicarbonatul, sarea, esenta de vanilie si menta. 2. În alt castron se bat ouale cu lapte, ulei de masline si apa calda. 3. Continutul celor doua castroane se toarna În blender si se mixeaza 2-3 minute, apoi manual 6-7 minute. 4. Se ia o tava de chec lunga, se unge cu unt, se tapeteaza cu faina, apoi se toarna in ea amestecul. 5. Se coace la 1800 C timp de 40-45 de minute. Se Încearca checul cu lama cutitului. Daca lama iese curata, checul e gata. Se scoate din cuptor si se presara cu zahar pudra. Se serveste ornat cu frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu Nutella si alune de padure

Chec cu Nutella si alune de padure

1. Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Se unge cu unt si se tapeteaza cu foaie de copt o tava rotunda

13 voturi    15 comentarii
1h 10 min
Torturi
Chec marmorat

Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul lingura

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 12 portii 2 cesti zahar 1 ¾ cesti faina
  • cernuta ¾ ceasca cacao 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita sare (nu cu vârf) 2 oua 1 ceasca lapte ¾ ceasca ulei de masline extra virgin 2 picaturi esenta de vanilie 1 ceasca apa calda ¾ ceasca menta
  • tocata fin 1 lingura unt (nu foarte plina) 1 lingura faina (pentru tapetatul tavii) 1 lingura zahar pudra pentru glazura frunze de menta pentru ornare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Alba ca zapada-reteta de la mama