autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
6 oua, 1 pahar si jumatate de zahar, zeama si coaja de la o lamaie, 1 pahar de ulei, 2 pahare si jumatate de fai, 1 pahar de apa, nuci ,, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine u 1 pahar si jumatate de zahar,cu zeama si coaja de lamaie si uleiul adaugat treptat.Se incorporeaza usor faina si apa putin cate putin.La urma se adauga albusurile bature spuma tare cu 2 linguri de zahar si putina sare.Se mai adauga nuci,si stafide date prin faina.In doua tavi de chec unse si tapetate cu faina se toarna compozitiasi coace cam 40 de minute in cuptorul incins dinainte. Se pastreaza proaspat circa 2 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu portocale

Chec cu portocale

Se incalzeste cuptorul la 170 g C. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se bate

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Sunca, salamul, ardeii si maslinele le-am taiat bucatele. Se mixeaza bine ouale pana devin o compozitie

88 voturi    33 comentarii
50 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 pahar de ulei
  • 2 pahare si jumatate de fai
  • 1 pahar de apa
  • nuci ,
  • stafide.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Sirop din muguri de brad (in 30 min)