autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
6 oua, 1 pahar si jumatate de zahar, zeama si coaja de la o lamaie, 1 pahar de ulei, 2 pahare si jumatate de fai, 1 pahar de apa, nuci ,, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine u 1 pahar si jumatate de zahar,cu zeama si coaja de lamaie si uleiul adaugat treptat.Se incorporeaza usor faina si apa putin cate putin.La urma se adauga albusurile bature spuma tare cu 2 linguri de zahar si putina sare.Se mai adauga nuci,si stafide date prin faina.In doua tavi de chec unse si tapetate cu faina se toarna compozitiasi coace cam 40 de minute in cuptorul incins dinainte. Se pastreaza proaspat circa 2 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea. Stingem praful

26 voturi    15 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un castron uscat, fara urme de grasime.

13 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 pahar de ulei
  • 2 pahare si jumatate de fai
  • 1 pahar de apa
  • nuci ,
  • stafide.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu nutella si mure