autor:

Georgeta Dumitrescu

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgeta Dumitrescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iunie 2009

Ingrediente
6 oua, 1 pahar si jumatate de zahar, zeama si coaja de la o lamaie, 1 pahar de ulei, 2 pahare si jumatate de fai, 1 pahar de apa, nuci ,, stafide.

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca bine u 1 pahar si jumatate de zahar,cu zeama si coaja de lamaie si uleiul adaugat treptat.Se incorporeaza usor faina si apa putin cate putin.La urma se adauga albusurile bature spuma tare cu 2 linguri de zahar si putina sare.Se mai adauga nuci,si stafide date prin faina.In doua tavi de chec unse si tapetate cu faina se toarna compozitiasi coace cam 40 de minute in cuptorul incins dinainte. Se pastreaza proaspat circa 2 saptamani.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec

Chec

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se face un

1 vot    7 comentarii
30 min
Prajituri
Chec usor

Chec usor

Se freaca ouale cu zaharul si uleiul pina la o pasta omogena, se adauga faina care afost amestecata

9 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 pahar si jumatate de zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 1 pahar de ulei
  • 2 pahare si jumatate de fai
  • 1 pahar de apa
  • nuci ,
  • stafide.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bomboane