autor:

Fara foto

» » Prajituri

Chec

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2009

Ingrediente
- 8 ouă, - 2 căni de zahăr, - 11 lg apă, - 2 căni de făină, - 8lg ulei, - 1 pliculeţ de zahăr vanilat, - 2 lgţ coajă rasă de lămâie, - cacao, - margarină Rama pentru uns tava

Dificultate: Medie Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se face un sirop din 11 linguri de apă şi cele două căni de zahăr plus zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Siropul se face la foc foarte mic, amestecând cu o lingură de lemn. Peste albuşurile bătute se adaugă treptat siropul (dacă adăugaţi o cantitate mare de sirop odată vor scădea albuşurile) şi se mixează la viteza mare. Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se mixează la viteză mare.
Apoi se încorporează făina treptat şi se amestecă foarte uşor cu o lingură de lemn. Se adaugă treptat uleiul, amestecând uşor.
O tavă se unge cu margarină şi se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia. Puteţi păstra puţină compoziţie în să adăugaţi cacao şi nucă de cocos. Turnaţi-o peste restul compoziţiei.
Tava se dă la cuptorul încins la 200oC pentru 5 minute. Apoi se scade temperatura la 180oC şi se lasă 10 minute. Se scade temperatura la 160oC şi se mai lasă 30-40 de minute (sau până când trece testul scobitorii).
După ce se scoate din cuptor se pudrează cu zahăr pudră cât este încă fierbinte.
.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Cascavalul se da prin razatoare , salamul se taie bucati mici,ardeiul se taie cubulete si maslinele

3 voturi    7 comentarii
45 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

    Apetisant checul tau...

  • Fara foto

    Sidy , 11 mai 2010

    Hmmmmmmm ce bun e !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • - 8 ouă
  • - 2 căni de zahăr
  • - 11 lg apă
  • - 2 căni de făină
  • - 8lg ulei
  • - 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • - 2 lgţ coajă rasă de lămâie
  • - cacao
  • - margarină Rama pentru uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Aripioare picante

Aripioare picante

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi. Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii

2 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe