autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pt 1 buc (tava mai mare):, 4 oua, 100 ml apa calduta, 100 ml ulei, 250g zahar, 1/2 pliculet praf de copt, 1 lingura cacao, 250g faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja lamaie/portocala, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie, uleiul, apa si faina pana se face o pasta spumoasa.



Albusurile se bat spuma cu cealalta cantitate de zahar, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Se tapeteaza forma cu ulei si faina. Se toarna jumatate de cantitate in forma, iar in cealalta jumatate se adauga cacaoa. Se toarna apoi in tava, peste cealalta.



Se da la cuptor la foc mic/potrivit.



Cand este gata se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec de carne

Chec de carne

Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit. Am adaugat carnea, pe care am amestecat-o, in prealabil

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chec cu visine

Chec cu visine

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam cat timp ne ocupam

14 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mada , 21 aprilie 2017

    Nu ai mai spus de praful de copt că trebuie amestecat cu faina după care il adaugi in compoziție

  • Fara foto

    Iuliana , 20 aprilie 2017

    Praful de copt e in faina

  • Fara foto

    Luci Luci , 25 august 2015

    Bunà ziua..niciodatà nu îmi ieşea chekul bine cum ar trebui sà iasà ,dar am sà ïncerc €i oe varianta asta sà vàd dacà reuşesc..Và mulţumesc..

    • Fara foto

      Petria Cretu , 24 septembrie 2014

      dar praful de copt unde este

    • Fara foto

      Janina Serban , 06 mai 2014

      VOI FACE AZI

    • Fara foto

      Oana Letiția Stroe , 19 martie 2014

      ffff bun

    • Fara foto

      Foszto Iosif Es Eva , 18 martie 2014

      ma pregatesc pentru preparare, arata super

    • Fara foto

      Vasy Siladi , 18 martie 2014

      bun eu l-am incercat

    • Fara foto

      Maria Teohari , 18 martie 2014

      ARATA BINE

    • Fara foto

      Vornicu Gabriela , 14 martie 2014

      foarte economic

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ce bun este ! Felicitari....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt 1 buc (tava mai mare):
  • 4 oua
  • 100 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 250g zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 250g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja lamaie/portocala
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Mada

Nu ai mai spus de praful de copt că trebuie amestecat cu faina după care il adaugi in compoziție

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu parfum de Orient