autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Chec

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pt 1 buc (tava mai mare):, 4 oua, 100 ml apa calduta, 100 ml ulei, 250g zahar, 1/2 pliculet praf de copt, 1 lingura cacao, 250g faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja lamaie/portocala, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie, uleiul, apa si faina pana se face o pasta spumoasa.



Albusurile se bat spuma cu cealalta cantitate de zahar, dupa care se amesteca cu galbenusurile. Se tapeteaza forma cu ulei si faina. Se toarna jumatate de cantitate in forma, iar in cealalta jumatate se adauga cacaoa. Se toarna apoi in tava, peste cealalta.



Se da la cuptor la foc mic/potrivit.



Cand este gata se pudreaza cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu scortisoara

Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Chec de iaurt  cu cirese si fructe de pãdure

Chec de iaurt cu cirese si fructe de pãdure

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul. Adaugã ouãle pe rând, mixând bine dupã fiecare. Pune fãina

9 voturi    11 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mada , 21 aprilie 2017

    Nu ai mai spus de praful de copt că trebuie amestecat cu faina după care il adaugi in compoziție

  • Fara foto

    Iuliana , 20 aprilie 2017

    Praful de copt e in faina

  • Fara foto

    Luci Luci , 25 august 2015

    Bunà ziua..niciodatà nu îmi ieşea chekul bine cum ar trebui sà iasà ,dar am sà ïncerc €i oe varianta asta sà vàd dacà reuşesc..Và mulţumesc..

    • Fara foto

      Petria Cretu , 24 septembrie 2014

      dar praful de copt unde este

    • Fara foto

      Janina Serban , 06 mai 2014

      VOI FACE AZI

    • Fara foto

      Oana Letiția Stroe , 19 martie 2014

      ffff bun

    • Fara foto

      Foszto Iosif Es Eva , 18 martie 2014

      ma pregatesc pentru preparare, arata super

    • Fara foto

      Vasy Siladi , 18 martie 2014

      bun eu l-am incercat

    • Fara foto

      Maria Teohari , 18 martie 2014

      ARATA BINE

    • Fara foto

      Vornicu Gabriela , 14 martie 2014

      foarte economic

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Ce bun este ! Felicitari....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pt 1 buc (tava mai mare):
  • 4 oua
  • 100 ml apa calduta
  • 100 ml ulei
  • 250g zahar
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 250g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja lamaie/portocala
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Mada

Nu ai mai spus de praful de copt că trebuie amestecat cu faina după care il adaugi in compoziție

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
prajitura cu visine