autor:

Anca E. Voicu

» » Prajituri

Chec

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 03 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 03 mai 2015

Ingrediente
5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 cescuta ulei, un varf lingurita sare, un plic praf de copt, 2 lingurite de cacao, 2 lingurite de dulceata de caise, Rahat de trandafiri si de fistic (folositi orice arome va plac), Coaja de portocale la borcan, o lingura de nuca macinata, stafide.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.



Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se picura si uleiul pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul. Acum se adauga praful de copt, faina si amestecam cu o lingura. Veti obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.



Compozitia se imparte in 2 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, iar in cel de-al doilea am lasat compozitia simpla.



Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se asaza mai intai o parte din compozitia cu cacao, apoi se presara stafidele, nuca, rahatul maruntit, coaja de portocale si dulceata, iar apoi partea alba, simpla. Partea ramasa din compozitia cu cacao se toarna pe deasupra, folosind apoi o lingurita pentru a crea forme si modele.



Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.



Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.





Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec cu ness si ciocolata

Chec cu ness si ciocolata

Mod de preparare: Faina, praful de copt, nessul, cappuccino si ciocolata rasa se amesteca. Oul

0 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chec cu zahar ars

Chec cu zahar ars

Punem 100g zahar intr-o cratita si il ardem. Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte

10 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 cescuta ulei
  • un varf lingurita sare
  • un plic praf de copt
  • 2 lingurite de cacao
  • 2 lingurite de dulceata de caise
  • Rahat de trandafiri si de fistic (folositi orice arome va plac)
  • Coaja de portocale la borcan
  • o lingura de nuca macinata
  • stafide.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Savarina neagra, readaptata