chec.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 500 gr. zahar, 200 gr. margarina, 5 oua intregi, 750 gr. faina, 7 linguri ulei, 14 linguri lapte dulce, 1 praf de copt, o lingura cacao, stafide, nuca macinata

Mod de preparare

Zaharul se amesteca cu margarina pina se omogenizeaza, se adauga pe rind ouale intergi amestecind continuu, pana se topeste zaharul. Se aduga apoi cele 7 linguri de ulei, praful de copt stins cu otet, 14 linguri de lapte. Dupa omogenizare, se adaugga 750 gr. faina amestecind mereu. Se pune mai mult de jumatate din compozitia rezultata in doua tavi de cozonac, unse in prealabil cu ulei. Restul de compozitie se amesteca cu cacao si se pune deasupra. Optional se adauga stafide, nuca, rahat sau fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise