autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aperitive

Chec aperitiv

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 martie 2011

Ingrediente
1. 330 gr parizer (sau sunca, ori muschi, ce-ti place), 2. 330 gr telemea de vaca, 3. 160 gr branza de vaci, 4. 80-100 gr ardei gras, 5. jumatate de ceapa sau 3-4 fire de ceapa verde, 6. 5 oua, 7. 80 gr de smantana, 8. o lingura de marar tocat, 9. pesmet si unt pentru a tapeta forma, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Nu-mi amintesc cand am mai purtat martisorul din piept ascuns pe sub pufoaica. Cu drag si voie buna, daca primavara tot se incapataneaza sa intarzie, am incercat macar in farfurie sa aduc un strop de culoare cu acest chec. Nici nu-i mare filosofie, te poti folosi de "resturile" din frigider, deci si econom si inventiv. Daca folosesti aceleasi cantitati, vei umple o forma de chec.

Parizerul, ardeiul si telemeaua se taie cubulete, ceapa se toaca. Se pun toate intr-un bol. Adaugi ouale batute, branza de vaci amestecata cu smantana, condimente si amesteci totul usor, cat sa nu se sfarame dar totusi sa se omogenizeze amestecul. Forma de chec o ungi si o tapetezi cu pesmet. Cuptorul il preincalzesti la 180 de grade. Se umple forma si se pune la cuptor, aprox 45 de min, pana prinde o culoare faina deasupra si e bine inchegata compozitia. Se serveste rece, dupa ce a stat un timp la frigider. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Bateti bine ouale cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina in ploaie si praful de

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Galbenusurile se amesta cu smantana, sarea, piperul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma,

11 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    ce bine arata!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1. 330 gr parizer (sau sunca
  • ori muschi
  • ce-ti place)
  • 2. 330 gr telemea de vaca
  • 3. 160 gr branza de vaci
  • 4. 80-100 gr ardei gras
  • 5. jumatate de ceapa sau 3-4 fire de ceapa verde
  • 6. 5 oua
  • 7. 80 gr de smantana
  • 8. o lingura de marar tocat
  • 9. pesmet si unt pentru a tapeta forma
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Ficatei cu ciuperci gratinati cu cascaval afumat