Reteta de chec aperitiv cu branza, sunca si masline. Chec aperitiv cu branza, sunca si masline reteta simpla si gustoasa.
Se curăță, se spală ceapa verde, ardeiul, pătrunjelul și se taie toate mărunt.
Se amestecă iaurtul cu smântâna, se rade cașcavalul, se taie mărunt șunca, măslinele, iar brânza se taie în cuburi mai mari (eu am folosi o telemea de oaie foarte gustoasă, dar grasă și nu prea s-a tăiat uniform și s-a cam sfărmat).
După ce toate ingredientele sunt pregătite, se bat foarte bine ouăle cu puțină sare, până acestea își dublează volumul.
Peste spuma de ouă se adaugă uleiul, se omogenizează, apoi se adaugă amestecul de iaurt cu smântână și se amestecă bine.
Se presară apoi făina cernută și se omogenizează compoziția.
Se adaugă toate ingredientele pregătite și se amestecă ușor în compoziția de chec până ce acestea sunt incorporate.
La sfârșit se pune cașcavalul (sau parmezanul) ras, se condimentează (cu sare și piper) după gust și se omogenizează.
Se toarnă compoziția rezultată într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt (sau clasic cu grăsime/ulei și făină), se nivelează și se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade C, pentru cca. 40-45 minute, sau până când se rumenește ușor deasupra și se desprinde de pe margini. Pentru un plus de culoare și aspect eu am așezat deasupra și câteva roșii cherry. Pentru copt, am folosit tava de chec de 27 x 13 cm unsă cu puțin ulei.
După ce este gata, se lasă checul să se răcească în tavă, se răstoarnă pe platou și se porționează rece, după preferință.
Se servește rece, fiind un aperitiv excelent și sățios, o gustare sau un mic dejun la fel de gustoase alături de un pahar cu lapte dulce sau bătut, după cum vă este dorința. Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii