Chec aperitiv cu legume si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Chec aperitiv cu legume si ciuperci

Ingrediente

  • Ingrediente: 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 cutie cu ciuperci
  • 1 morcov mare
  • 100 g mazare
  • 150 g sunca
  • cateva buchetele de conopida si brocoli
  • marar si patrunjel frunze verzi
  • sare si piper.

Mod de preparare

Conopida si brocoli se pun la fiert cam 10-15 minute cu putina sare(nu trebuie sa fie fierte tare), apoi se lasa la racit si se taie cubulete marunte.

Morcovul se curata si se taie cubulete , se pune la fiert impreuna cu mazarea.Dupa ce s-au fiert se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare se amesteca apoi cu galbenusurile.Ciupercile dupa ce s-au scurs de zeama se taie cubulete la fel si sunca. Se pun in albusul batut cate un pic din fiecare(morcov,mazare,sunca,ciuperci,broccoli si conopida) se pune mararul si patrunjelul frunze taiate marunt si se condimenteaza cu sare si piper.Doua tavi de chec se ung cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau faina si se imparte compozitia in cele doua tavi.Se lasa la cuptor la foc potrivit 45-50 minute pana prinde o crusta maro.Acest chec e super,pentru sarbatori, zile onomastice, foarte bun si rapid de facut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta