autor:

Alexandrina

» » , Aperitive, Aperitive

Chec aperitiv cu mazare

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 iulie 2013

Ingrediente
170 g mazare (puteti pune si mai multa, chiar 300 g),, 1 cana branza rasa, eu am folosit un amestec de branza proaspata de vaca si cas de oaie, razuit (cana devine etalon),, 1 cana iaurt,, 1/2 cana ulei,, 2 cani faina,, 1 praf de copt,, sare, piper,, 3-4 oua, depinde cat de mari sunt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Am folosit mazare din gradina noastra :), pe care am fiert-o, cateva clocote, in apa sarata. Am mixat bine ouale, am adaugat iaurtul, uleiul, branza si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt. Am potrivit gustul de sare si piper, am incorporat mazarea, bine scursa, racita.
Compozitia am turnat-o intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade si am lasat-o la copt cca 45 de minute (sau pana incepe sa se desprinda de marginea tavii). Pentru siguranta am facut si testul scobitorii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu mazare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pasta de masline

Pasta de masline

Punem rosiile intr-o craticioara cu apa fierbinte. Le lasam pana apa se raceste si le strecuram. Maslinele

3 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive
Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Hribii se curata si se spala bine cu apa rece Se oparesc doar intr-un clocot in apa cu putina sare,dupa

4 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 170 g mazare (puteti pune si mai multa
  • chiar 300 g),
  • 1 cana branza rasa
  • eu am folosit un amestec de branza proaspata de vaca si cas de oaie
  • razuit (cana devine etalon),
  • 1 cana iaurt,
  • 1/2 cana ulei,
  • 2 cani faina,
  • 1 praf de copt,
  • sare
  • piper,
  • 3-4 oua
  • depinde cat de mari sunt.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Pateuri cu carne de pui,ciuperci si porumb