autor:

gicuta

» » Aperitive

Chec aperitiv cu praz si telemea

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2016

Ingrediente
2 fire praz(200 g ), 200 g telemea, 2 morcovi, o jumatate ardei gras rosu, 7-8 linguri faina, un ou, 3 linguri ulei, piper, un praf de sare, o lingurita praf de copt, un varf cutit bicarbonat, ½ legatura marar verde

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

7 voturi

Mod de preparare

Rapid, simplu si gustos.

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.
Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna .Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.
Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron si adaugam oul batut cu furculita,branza sfaramata si amestecam bine.Condimentam cu piper ,adaugam mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.
Punem compozitia intr-o forma mica de chec( 25x8x5 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem ,il feliem si il servim .Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu praz si telemea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Spalam ciupercile, le indepartam piciorusele, le saram si le lasam 10’, pe un prosop de hartie.

12 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive
Pasta de avocado

Pasta de avocado

Mod de preparare Se spala avocado. Se cresteaza pe lungime, apoi se misca usor stanga-dreapta, astfel

7 voturi    2 comentarii
10 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 fire praz(200 g )
  • 200 g telemea
  • 2 morcovi
  • o jumatate ardei gras rosu
  • 7-8 linguri faina
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • ½ legatura marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

13 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

16 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

14 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute cu arome mediteraneene