autor:

Laura_Nechita

» » , Aperitive, Aperitive cu brinza

Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2016

Ingrediente
chec:, 100 gr unt, 1 lgta rasa de sare, 3 oua, 50 gr fistic crud, 3 lg ulei de masline, 1 cana cu faina, 1 vrf cutit praf de copt, 1 legatura stevie proaspata, spuma de branza, 300 gr smantana grasa (fermentata), 200 gr branza de vaci (de tara), 2 lg mascarpone, sare, 50 gr fistic copt, piper cu lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se pregateste o forma de copt, pentru chec, dar mai mica. Daca aveti o forma de chec mai mare, recomandat ar fi sa dublati cantitatile. Se tapeteaza cu hartie de copt, astfel se va scoate mai usor din forma de copt.
Untul moale se mixeaza spuma cu sarea. Se adauga pe rand, cate un ou, omogenizand cu mixerul dupa fiecare, pana se adauga toate.
Stevia se spala, se paseaza fin la blender, impreuna cu fisticul si uleiul de masline. Se adauga un praf de sare. Se incorporeaza totul in compozitia de unt cu oua si se omogenizeaza. Se adauga faina cernuta cu praful de copt. Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se toarna compozitia in forma de copt, se bate usor de blat, se pune la copt, in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 30-35 minute.
Se scoate si se lasa la temperat.
Branza de vaci se amesteca cu un praf de sare, branza mascarpone. Smantana se bate cu mixerul pana devine usoara si pufoasa, intocmai ca o frisca neindulcita. Se incorporeaza compozitia de branza in cea de frisca. Se asaza un strat de spuma de branza peste checul racit de tot, si se da la rece o jumatate de ora.
Fisticul se umezeste putin si se tavaleste prin sare, apoi se pune la copt, cateva minute, in cuptorul preincalzit. Se scoate, se toaca grosier si se lasa la temperat.
Checul se scoate de la frigider, se garniseste cu fistic copt si se presara putin piper cu lamaie.
Un chec aperitiv usor de pregatit, extrem de savuros si care da bine pe un platou cu aperitive reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu verdeturi, spuma de branza si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • chec:
  • 100 gr unt
  • 1 lgta rasa de sare
  • 3 oua
  • 50 gr fistic crud
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 cana cu faina
  • 1 vrf cutit praf de copt
  • 1 legatura stevie proaspata
  • spuma de branza
  • 300 gr smantana grasa (fermentata)
  • 200 gr branza de vaci (de tara)
  • 2 lg mascarpone
  • sare
  • 50 gr fistic copt
  • piper cu lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

52 voturi    45 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

21 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

23 voturi    8 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Pasta de branza de vaci