Autor:
susu (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2014
Ingrediente
1 cana de zahar, 4 oua mari, 4 linguri de ulei, 1 cana de faina, 5 linguri de apa, 1/2 praf de copt, 30 g nuca, 1 mana de stafide, 2 linguri de cacao, 1 lingurita scortisoara, Razatura de portocale si lamaie, Zeama de lamaie obtional, Esenta de rom, Vanilie, Cognac, 1 plic zahar vanilat
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie de la frigider si eventual sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa pana se face un sirop. Se toarna treptat acest sirop clocotit peste albusurile batute spuma si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se freaca separat si se adauga apoi la albusuri. Punem si uleiul treptat si praful de copt stins. La final adaugam faina in ploaie amestecand usor pana se incorporeaza. Cacao cernuta cu scortisoara se amesteca cu un sfert din compozitia de aluat. Stafidele le hidratam in cognac amestecat cu rom. Punem intr-o tava de chec tapetata o parte din aluat apoi stafidele, nuca sfaramata care a fost tinuta putin la cuptor si la sfarsit aluatul de cacao. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate din cuptor. Din aceste cantitati mi-a iesit un chec mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Untul se amesteca bine cu zaharul pana se obtine o crema pufoasa, apoi galbenusurile se adauga unul
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate