Chec brun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec brun

Ingrediente

  • 175 gr unt
  • 175 gr zahar brun (de preferat pudra, il puteti face la rasnita de cafea)
  • 3 oua
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • 4 linguri de lapte
  • 4 linguri crema de ciocolata nutella sau finetti
  • O mana de fructe uscate sau nuci (merisor, banana, papaya, stafide, ghimbir)
  • Esente
  • Cognac
  • Un praf de sare
  • Coaja de portocale si lamaie

Mod de preparare

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale pe rand si se mixeaza dupa fiecare, apoi sarea, scortisoara, faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se tapeteaza o forma detasabila de tort de vreo 23 cm. Se pune ¾ din aluat, se adauga crema de ciocolata si se trece cu furculita prin aluat pentru a distribui crema pe toata suprafata si se pune aluatul ramas. Netezim frumos deasupra si punem fructele uscate. Se da la cuptorul incins pentru 50-60 de minute la foc mic.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor