Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.
La final se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.
Se amesteca usor si se iau 3-4 linguri din compozitie si se amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tava (in tavi), se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga din nou compozitie alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min. Se lasa la foc potrivit si se intorc la 15 min. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii