Chec ca la mama acasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec ca la mama acasa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • jumatate pahar ulei
  • un sfert de pahar cu apa minerala
  • arome, cacao
  • un plic zahar vanilat
  • un plic praf de copt stins cu zeama de lamaie sau otet de mere
  • unt sau margarina Rama pentru uns tavile
  • Masura pentru cana - o cana obisnuita de ceai(cca 250 ml)
  • Masura pentru pahar – un pahar obisnuit pentru apa (cca 120-150 ml)

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare. Se adauga uleiul si apa minerala, zaharul vanilat. Albusurile se bat separat pana se obtine o bezea.

La final se adauga bezeaua peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins in prealabil in putina zeama de lamaie sau otet de mere.

Se amesteca usor si se iau 3-4 linguri din compozitie si se amesteca cu putina cacao. Dupa ce se toarna o parte din compozitie in tava (in tavi), se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca putin cu o furculita, dupa care se adauga din nou compozitie alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se adauga la cuptor. Cuptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 min. Se lasa la foc potrivit si se intorc la 15 min. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai ia nimic pe scobitoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise