Ingrediente
2 oua, 150g zahar, 90g unt moale, 1 lingurita esenta de vanilie, 225g + 1 lingura de faina, 1 lingurita praf de copt, 75ml lapte rece, 1 1/2 cani afine, zahar pudra, scortisoara, sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h
14 voturi
Mod de preparare
Cand spuma este tare , adaugam treptat 2 linguri de zahar, batand in continuare.
In alt vas , batem untul pana devine spumos, adaugam treptat restul de zahar, apoi vanilia si pe rand, galbenusurile.
Amestecam bine cele 225g de faina cu praful de copt si le cernem; apoi le adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt, alternad cu laptele. Nu batem mult ci atat cat sa se omogenizeze.
Folosind telul, incorporam spuma de albusuri.
Pudram afinele cu 1 lingura de faina si le adaugam in compozitie amestecand usor cu o furculita.
Ungem cu unt o forma de cozonac si o tapetam cu faina, apoi punem aluatul.
Se presara zahar pudra si scortisoara.
Se coace la foc mediu pana trece proba scobitorii.
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
La mine se gasesc afine si ador orice dulce cu afine. Chec nu am facut, mai mult prajituri si tort...arata minunat
Alexandrina (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012
Delicios! Ar fi pe placul fetei mele...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012
Fin, delicios!
Delicii (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012
Intr-adevar este foarte delicios. Il recomandam.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012
Arata foarte bine, cu siguranta e delicios !