Separam ouale si batem albusurile spuma tare, cu un varf de sare.
Cand spuma este tare , adaugam treptat 2 linguri de zahar, batand in continuare.
In alt vas , batem untul pana devine spumos, adaugam treptat restul de zahar, apoi vanilia si pe rand, galbenusurile.
Amestecam bine cele 225g de faina cu praful de copt si le cernem; apoi le adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt, alternad cu laptele. Nu batem mult ci atat cat sa se omogenizeze.
Folosind telul, incorporam spuma de albusuri.
Pudram afinele cu 1 lingura de faina si le adaugam in compozitie amestecand usor cu o furculita.
Ungem cu unt o forma de cozonac si o tapetam cu faina, apoi punem aluatul.
Se presara zahar pudra si scortisoara.
Se coace la foc mediu pana trece proba scobitorii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii