Chec cu alune

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -300 gr unt;
  • -300 gr zahar;
  • -6 galbenusuri;
  • -6 albusuri;
  • -200 gr faina;
  • -40 gr amidon de porumb;
  • -100 gr alune maruntite;
  • -gem de caise pentru ornat;
  • -alune taiate mai mare, pentru ornament, si zahar pudra

Mod de preparare

Batem untul cu zaharul. A daugam pe rand cate un galbenus si amestecam usor sa devina o crema pufoasa. Adaugam faina, amidonul de porumb si alunele maruntite. Batem albusurile, ca pentru bezele si amestecam cu restul aluatului. Tapetam o tava cu diametrul de 22cm (rotunda) si punem compozitia in tava. Introducem la cuptor la o temperatura de 160-170 grade pentru cca 20-30 minute. Scoatem tava din cuptor, lasam checul sa se raceasca, ungem cu gem si pudram cu alunele taiate mai mare si zaharul pudra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt

Ficatei de pui cu ceapa verde si rosii cherry in unt
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise