autor:

sapunaru laura

» » Prajituri

Chec cu alune

Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sapunaru laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 01 aprilie 2011

Ingrediente
-300 gr unt, -300 gr zahar, -6 galbenusuri, -6 albusuri, -200 gr faina, -40 gr amidon de porumb, -100 gr alune maruntite, -gem de caise pentru ornat, -alune taiate mai mare, pentru ornament, si zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Batem untul cu zaharul. A daugam pe rand cate un galbenus si amestecam usor sa devina o crema pufoasa. Adaugam faina, amidonul de porumb si alunele maruntite. Batem albusurile, ca pentru bezele si amestecam cu restul aluatului. Tapetam o tava cu diametrul de 22cm (rotunda) si punem compozitia in tava. Introducem la cuptor la o temperatura de 160-170 grade pentru cca 20-30 minute. Scoatem tava din cuptor, lasam checul sa se raceasca, ungem cu gem si pudram cu alunele taiate mai mare si zaharul pudra.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec bicolor cu alune

Chec bicolor cu alune

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul bine cu zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusul

22 voturi    3 comentarii
45 min
Prajituri
Chec pufos cu alune

Chec pufos cu alune

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • -300 gr unt
  • -300 gr zahar
  • -6 galbenusuri
  • -6 albusuri
  • -200 gr faina
  • -40 gr amidon de porumb
  • -100 gr alune maruntite
  • -gem de caise pentru ornat
  • -alune taiate mai mare
  • pentru ornament
  • si zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de sapunaru laura
Placinta cu spanac, branza feta si orez

Placinta cu spanac, branza feta si orez

Umplutura: Calim ceapa, adaugam spanacul, care a fost fiert,scurs si tocat,punem cca o cana apa si

18 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu orez

Spanac cu orez

Se spala spanacul bine, bine, se fierbe, se strecoara, se taie cat de marunt. Se caleste ceapa in

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Biscuiti cu suc si coaja de portocale

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, adaugam si sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale,

13 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu lime