autor:

Fara foto

» » Prajituri

Chec cu apa

Autor: TUDORACHE STELUTA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TUDORACHE STELUTA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2010

Ingrediente
- 8 oua, - 2 cani zahar, - 2 cani faina, - 6 linguri ulei, - 16 linguri apa, - zahar vanilat, - 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu zeama de lamaie, - cacao, - zahar pudra cu aroma de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu o cana de zahar.Galbenusurile se bat cu cealalta cana de zahar adaugand treptat uleiul,( ca la maioneza), apoi apa-(adaugata la fel ca si uleiul) si zaharul vanilat.Apoi, peste galbenusuri se adauga faina, se omogenizeaza bine.Se adauga bicarbonatul, apoi se adauga albusurile batute spuma.Se amesteca din interior catre exterior, astfel incat , oul sa nu-si piarda din proprietati.Se ung bine tavile si se tapeteaza cu faina.Se mai opreste putina compozitie care se amesteca cu cacao si se toarna peste compozitia din tava modelandu-se cu ajutorul unei linguri sau furculite amestecand de jos in sus.Se da la cuptor.Cand este gata se pudreaza cu zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu apa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Budinca de prune

Budinca de prune

Prunele spalate, cu samburii scosi,taiate in sferturi,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 100ml

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Deliciu la pahar

Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2011

    Am pregatit si eu asa ceva din greseala (nu aveam lapte si am sesizat tarziu,asa ca am folosit apa) .A fost foarte bun...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    Si eu pun apa fiarta la chek ,dar 4 linguri la 8 oua!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010

    ce bine arata

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • - 8 oua
  • - 2 cani zahar
  • - 2 cani faina
  • - 6 linguri ulei
  • - 16 linguri apa
  • - zahar vanilat
  • - 1 varf de cutit de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
  • - cacao
  • - zahar pudra cu aroma de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de TUDORACHE STELUTA
Prajitura cu crema de lamaie.

Prajitura cu crema de lamaie.

Pentru foi: din ingredientele de mai sus vom obtine 3 foi pe care le vom coace pe fundul tavii. Crema: -laptele,

18 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu asa ceva din greseala (nu aveam lapte si am sesizat tarziu,asa ca am folosit apa) .A fost foarte bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Papanasi cu smanatana si dulceata de merisoare