autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Chec cu banane

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 februarie 2011

Ingrediente
Cum se prepara si de ce anume ai nevoie:, , 1. 5 oua, 2. 2 cani si un sfert de faina, 3. o cana si jumatate de zahar, 4. 50 ml ulei, 5. 50 ml apa, 6. un plic de praf de copt, 7. 2 lingurite esenta de vanilie, 8. 2 banane medii spre mari

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Pentru acest chec am folosit o forma cu gaura in mijloc, insa se pot folosi si doua tavi de chec normale. Daca insa folosesti forma cu gaura in mijloc, e bine sa stii cateva lucruri:
- pentru acest tip de forma, pentru ca checul sa creasca bine, nu trebuie sa ungi marginile formei, tocmai ca aluatul sa faca bine priza. La final, dupa ce checul se va fi racit complet, vei trece usor pe langa marginile si mijlocul formei cu un cutit fin, pentru a desprinde checul.
- ca sa nu se aplatizeze checul, se raceste cu "capul in jos" , adica rastorni tava si o proptesti cu gaura pe gatul unei sticle, sau intr-o palnie.
- in forma cu gaura in mijloc, checul se coace pe randul cel mai de jos al cuptorului.

Sa revin la prepararea propriu-zisa. Se amesteca intr-un vas faina, zaharul si praful de copt. Ouale, scoase la temperatura camerei cu vreo jumatate de ora inainte, se separa. Bananele se fac pasta (ca un piure) fie in blender fie cu ajutorul mixerului de legume.

Intr-un vas se bat galbenusurile cu uleiul, esenta de vanilie si apa. Acestea si bananele se adauga peste ingredientele solide (faina, zahar,praf de copt) si se amesteca bine. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma. Pentru ca spuma sa iasa tare, ai grija sa nu fie urme de galbenus, paletele mixerului sau vasul in care pui albusurile sa nu aiba urme de apa sau ulei.

Se incorporeaza spuma cu o spatula in restul aluatului. Se toarna totul in forma si se da la cuptorul preincalzit, la 160 de grade pe randul cel mai de jos, timp de 1h-1h15 sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa in forma, cum am scris mai sus, sa se raceasca complet. Se poate servi pudrat cu zahar. Este un chec cu o textura umeda si aroma puternica de banane. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu banane si crema nugat

Chec cu banane si crema nugat

Mixam ouale cu zaharul spuma, apoi adaugam 2 linguri crema nugat, uleiul si mixam foarte bine. Adaugam

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Chec dietetic cu banane

Chec dietetic cu banane

Se pun nucile caju la hidratat, în apă cu o noapte inainte. A doua zi, aruncam apa și amestecăm

0 voturi    5 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tudor Natalia Burghila , 01 ianuarie 2015

    foarte usor de gatit si e si delicious!!

  • Fara foto

    Vremaroiu Florica , 04 iunie 2014

    Nu recomand sfatul cu neungerea tavii! Forma este teflonata si trecerea unui cutit nu face decat sa zgaraie teflonul, iar gatirea intr-un vas de teflon zgariat este periculoasa(aluminiul este cancerigen).

  • Fara foto

    Petra Elena , 12 decembrie 2013

    ,,,,

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      un deliciu si aspectos!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

      ce deliciu!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2011

      Un deliciu si arata foarte frumos.

    • Dulceata_de_trandafiri

      Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 21 februarie 2011

      Va multumesc, dragelor, si-mi cer scuze ca raspund asa de tarziu. Din nu stiu ce motiv, nu am mai primit notificarea de comentarii. E tare parfumat, s-a mancat repede-repede :) . Sidy, sa-mi spui cum ti-a placut daca il incerci! Pupici!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Delicios. Prezentarea e de nota 10 cu felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 19 februarie 2011

      Minunat ! Cred ca a iesit un deliciu... Salvat reteta.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Delicios ! si prezentarea pe masura... Felicitari !*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 februarie 2011

      Hmmm ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

12 voturi

Ingrediente

  • Cum se prepara si de ce anume ai nevoie:
  • 1. 5 oua
  • 2. 2 cani si un sfert de faina
  • 3. o cana si jumatate de zahar
  • 4. 50 ml ulei
  • 5. 50 ml apa
  • 6. un plic de praf de copt
  • 7. 2 lingurite esenta de vanilie
  • 8. 2 banane medii spre mari

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

un deliciu si aspectos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine