Reteta postata pe: 05 martie 2013
Ingrediente
150 gr de unt moale, 150 gr zahar brun, putina sare, 3 oua, 1 praf de copt, 150 gr de faina, 2 banane facute pireu, nuci pekan, putina scortisoara, , ptr sirop, 1/2 pahar lichior Amareto, 100 gr zahar
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
In oala mixerului se freaca bine untul cu zaharul si sarea pana devine o crema spumoasa, se adauga ouale si se freaca in continuare, se adauga faina amestecata cu praful de copt si deasemeni pireului de banane i se adauga scortisoara. Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament se unge cu putin ulei si se toarna compozitia in tava si se orneaza cu bucati de nuca pecan; cui ii place poate adauga si in compozitia checului bucatele de nuca. Se da la copt la cuptorul incalzit dinainte la 170 de grade ptr 35 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata. Se lasa sa se raceasca putin si facem siropul.
Intr-o craticioara incalzim lichiorul adaugam 100 gr de zahar amestecam ca zaharul sa se dizolve si mai lasam 2 minute pe foc pana ce incepe sa fiarba. Scoatem checul din tava si punem pe un platou mai adanc si turnam siropul peste chec lasandu-l sa absoarba tot lichidul.
Se lasa cateva ore dupa care se poate servi. Este ceva aparte combinatia dintre banane, pecan si amareto este minunata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane imbatat" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate