autor:

BakeUpArtist

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Chec cu banane si ciocolata

Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 ianuarie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: BakeUpArtist (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 ianuarie 2017

Ingrediente
- 400 g făină, - 400 g banane bine coapte, - coaja și zeama de la o portocală mică, - 30 g alune de pădure prăjite, - 30 g stafide, - 20 g caise deshidratate (sau alte fructe), - 50 g cacao, - 1 linguriță praf de copt, - 20 ml rom, - un praf de sare, - 150 g zahăr, - 1 linguriță extract de vanilie, - 150 g unt moale, - 2 ouă, - 200 ml lapte rece

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat. Bananele se fac piure. Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și se mixează din nou. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, cu sarea și cu cacao și se adaugă amestecul treptat peste untul bătut. Acum se adaugă laptele rece treptat, mixând bine. Tapetați 2 forme de copt cu hârtie de copt și încingeți cuptorul la 180 de grade. Adăugați amestecul de fructe inmnuiate în rom, împreună cu romul și sucul în care au stat și amestecați cu o spatulă. Acum se adaugă și alunele prăjite, tăiate în bucăți și se încorporează în compoziție. Se toarnă în tăvi, lăsând 1/3 liber pentru a crește. Prăjitura se coace pentru aproximativ 30-35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chec cu banane si ciocolata

Chec cu banane si ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de gugoluf sau o tava de chec lata. In

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andrei , 14 ianuarie 2017

    Si cu ouale ce facem? O omleta? :)

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • - 400 g făină
  • - 400 g banane bine coapte
  • - coaja și zeama de la o portocală mică
  • - 30 g alune de pădure prăjite
  • - 30 g stafide
  • - 20 g caise deshidratate (sau alte fructe)
  • - 50 g cacao
  • - 1 linguriță praf de copt
  • - 20 ml rom
  • - un praf de sare
  • - 150 g zahăr
  • - 1 linguriță extract de vanilie
  • - 150 g unt moale
  • - 2 ouă
  • - 200 ml lapte rece

Raporteaza reteta

Retete
de BakeUpArtist
Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Prajitura cu Mere si Crema Pufoasa de Mascarpone

Blat - Se recomandă ca ingredientele să fie reci, pentru ca aluatul să fie mai fraged și

6 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

- Gutuile se spală bine, se taie în sferturi sau pe jumătăți, în funcție de preferințe

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri pentru copii
Trufe de Ciocolata

Trufe de Ciocolata

- Tăiați ciocolata în bucăți mărunte; este recomandat să folosiți ciocolată de înaltă

0 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri
Fara foto

Andrei

Si cu ouale ce facem? O omleta? :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Chec cu scortisoara Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste oua si amestecam bine. Topim untul,

0 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune Boeuf Bourguignon la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Mi-am pregatit toate ingredientele la indemana. Am taiat kaiserul in bucatele mici, carnea in cuburi. Am tocat ceapa si morcovul. Am

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale old & new style