Chec cu banane si ciocolata

Se amesteca romul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chec cu banane si ciocolata

Ingrediente

  • - 400 g făină;
  • - 400 g banane bine coapte;
  • - coaja și zeama de la o portocală mică;
  • - 30 g alune de pădure prăjite;
  • - 30 g stafide;
  • - 20 g caise deshidratate (sau alte fructe);
  • - 50 g cacao;
  • - 1 linguriță praf de copt;
  • - 20 ml rom;
  • - un praf de sare;
  • - 150 g zahăr;
  • - 1 linguriță extract de vanilie;
  • - 150 g unt moale;
  • - 2 ouă;
  • - 200 ml lapte rece;

Mod de preparare

Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat. Bananele se fac piure. Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și se mixează din nou. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, cu sarea și cu cacao și se adaugă amestecul treptat peste untul bătut. Acum se adaugă laptele rece treptat, mixând bine. Tapetați 2 forme de copt cu hârtie de copt și încingeți cuptorul la 180 de grade. Adăugați amestecul de fructe inmnuiate în rom, împreună cu romul și sucul în care au stat și amestecați cu o spatulă. Acum se adaugă și alunele prăjite, tăiate în bucăți și se încorporează în compoziție. Se toarnă în tăvi, lăsând 1/3 liber pentru a crește. Prăjitura se coace pentru aproximativ 30-35 de minute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure