Reteta postata pe: 07 ianuarie 2017
Ingrediente
- 400 g făină, - 400 g banane bine coapte, - coaja și zeama de la o portocală mică, - 30 g alune de pădure prăjite, - 30 g stafide, - 20 g caise deshidratate (sau alte fructe), - 50 g cacao, - 1 linguriță praf de copt, - 20 ml rom, - un praf de sare, - 150 g zahăr, - 1 linguriță extract de vanilie, - 150 g unt moale, - 2 ouă, - 200 ml lapte rece
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
Mod de preparare
Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală și se lasă la înmuiat. Bananele se fac piure. Separat, se bate untul la temperatura camerei cu zahărul, pana devine spumos. Se adaugă piureul de banane, apoi vanilia și se mixează din nou. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, cu sarea și cu cacao și se adaugă amestecul treptat peste untul bătut. Acum se adaugă laptele rece treptat, mixând bine. Tapetați 2 forme de copt cu hârtie de copt și încingeți cuptorul la 180 de grade. Adăugați amestecul de fructe inmnuiate în rom, împreună cu romul și sucul în care au stat și amestecați cu o spatulă. Acum se adaugă și alunele prăjite, tăiate în bucăți și se încorporează în compoziție. Se toarnă în tăvi, lăsând 1/3 liber pentru a crește. Prăjitura se coace pentru aproximativ 30-35 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane si ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de Craciun
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de gugoluf sau o tava de chec lata.
In
12 voturi
6 comentarii
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate