Se incinge cuptorul la 180gr.. Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul, pana ce compozitia devine neteda. Se adauga esenta de vanilie, oul si piureul de banane si se amesteca bine.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si cu sarea si se incorporeaza usor in compozitia de ou si banane.
Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt, se coace checul circa o ora, in cuptorul incins (se incearca daca este copt cu o scobitoare) si se rastoarna apoi pe un grilaj.
Varianta: Se incorporeaza in piureul de banane 150 g de miez de nuca taiat marunt si se presara peste aluat - inainte de a-l da la cuptor - 50 g de samburi intregi de nuca.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii