autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu banane

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente: 100 g unt, , 100 g zahar, , 1 lingurita esenta de vanilie, , 1 ou batut, , 500 g banane coapte zdrobite,, 250 g faina, , 2 lingurite praf de copt,, 1/2 lingurita sare, , unt pentru uns tava.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul, pana ce compozitia devine neteda. Se adauga esenta de vanilie, oul si piureul de banane si se amesteca bine.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt si cu sarea si se incorporeaza usor in compozitia de ou si banane.
Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt, se coace checul circa o ora, in cuptorul incins (se incearca daca este copt cu o scobitoare) si se rastoarna apoi pe un grilaj.
Varianta: Se incorporeaza in piureul de banane 150 g de miez de nuca taiat marunt si se presara peste aluat - inainte de a-l da la cuptor - 50 g de samburi intregi de nuca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu banane

Chec cu banane

Pentru acest chec am folosit o forma cu gaura in mijloc, insa se pot folosi si doua tavi de chec

12 voturi    12 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane simplu

Chec cu banane simplu

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Curatam bananele de coaja si le mixam. Adaugam zaharul si

6 voturi    3 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou batut
  • 500 g banane coapte zdrobite,
  • 250 g faina
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1/2 lingurita sare
  • unt pentru uns tava.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema catalana cu lapte batut