autor:

Andreea Constantina Manciu

» » Prajituri

CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
- 250 grame de faina, - 16 linguri de zahar, - 5 linguri de apa, - 5 oua, - 4 linguri ulei, - o fiola esenta de rom, - o fiola esenta de vanilie, - un plic amoniu pentru prajituri, - un mar, - scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

69 voturi

Mod de preparare

1.Se separa ouale
2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul
3.Peste aceasta compozitie se adauga 5 linguri de apa si amestecam.
4.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura de otet si cele 4 linguri de ulei.
5.Se adauga treptat faina, 2 lingurite de scortisoara si amestecam.
6.Peste toata aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma cu un varf de sare.
7.Din intreaga compozitie, o treime o amestecam cu 2 linguri de cacao
8.Intr-o forma de chec, punem intai cele 2/3 din compozitie si apoi pe mijloc vom pune si compozitia alcatuita din cacao.
9.Peste intreaga compozitie punem bucatele de mar.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se freaca ouale cu zaharul, se pune apoi laptele rece , vanilia . O cana de zahar se caramelizeaza

4 voturi    3 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Checul nostru contine 4 mere curatate de coaja si cotor ,taiate in jumatate.Se pune intr-o tava pt chec un pic de aluat pt chec,o jumatate de mar cu fata in sus,iar un strat de chec si dupa aceea ultima jumatate de mar ,cu gura in jos(completarea marului intreg).Este delicios si merele ii da un gust deosebit.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andreea Surliu , 08 ianuarie 2014

    Interesant...trebuie incercat :) Doar ca are cam mult zahar...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Cred ca este o bunatate.

  • Fara foto

    ester , 20 decembrie 2009

    Am facut checul ,e f.f. bun ,am ramas putin surprinsa deoarece e destul de ieftin si usor de preparat. Felicitari, asteptam si alte retete la fel de bune....

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2009

      Felicitari! Cred ca e minunat

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 31 octombrie 2009

      Foarte frumos şi cred că e şi gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Arata foarte bine....

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Foarte frumos checul tau, Andreea.

    • Fara foto

      dana , 21 august 2009

      Gustoasa reteta, am probat-o.

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Este ineresanta reteta, trebuie incercata.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Interesant.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

69 voturi

Ingrediente

  • - 250 grame de faina
  • - 16 linguri de zahar
  • - 5 linguri de apa
  • - 5 oua
  • - 4 linguri ulei
  • - o fiola esenta de rom
  • - o fiola esenta de vanilie
  • - un plic amoniu pentru prajituri
  • - un mar
  • - scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura "Stella"