autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
125 g miez de lapte , 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, 180 g faina, 40 g cacao, 7 g praf de copt, 100 ml lapte, un praf de sare, esenta de rom, Glazura, 100 g ciocolata neagra, 70 ml frisca lichida, fulgi de ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

11 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza cu unt si faina/ hartie de copt o forma de chec.

Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei, zaharul, esenta de rom si galbenusurile adaugate pe rand.



Separat, se cerne faina, cacaoa, praful de copt si sarea.

Se adauga compozitiei anterior pregatite, alternand cu laptele.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza incet.



Se pune compozitia rezultata in forma, alternand cu miezul de lapte.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 de minute.



Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga frisca si se toarna peste checul racit.

La final se presara fulgi de ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu zucchini si ciocolata

Chec cu zucchini si ciocolata

Punem intr-un castron faina, cacao, 1 lingurita praf de copt si sarea. Dam prin razatoare ciocolata

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec de ciocolata  cu mar espresso

Chec de ciocolata cu mar espresso

Se curata merele de coaja/se taie felii si se aseaza in tava unsa cu putin unt/se presara cu 2

4 voturi    16 comentarii
35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

    Oana, consistenta miezului de lapte nu este aceeasi cu cea a ricottei sau a cremei Philadelphia iar rezultatul nu va fi acelasi. Insa poti omite miezul de lapte, nu trebuie folosit neaparat.

  • Fara foto

    Oana Philip , 24 iulie 2015

    Se poate inlocui cu vreo alta branzica, eventual filadelfia sau ricotta ?!

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2015

    mmmm...ce bine arata, imi cam face cu ochiul :D ( albusurile se arunca?)

    • Fara foto

      Motoaca Andreea Nicoleta , 01 aprilie 2015

      http://www.delaco.ro/delaco-miez-de-lapte-aperitiv-gustare-sau-desert

    • Fara foto

      Argentina Fabiola , 01 aprilie 2015

      ce-i miezul de lapte?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

11 voturi

Ingrediente

  • 125 g miez de lapte 
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • 7 g praf de copt
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

45 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Oana, consistenta miezului de lapte nu este aceeasi cu cea a ricottei sau a cremei Philadelphia iar rezultatul nu va fi acelasi. Insa poti omite miezul de lapte, nu trebuie folosit neaparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Crema de ciocolata pentru tarta