Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza cu unt si faina/ hartie de copt o forma de chec.
Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei, zaharul, esenta de rom si galbenusurile adaugate pe rand.
Separat, se cerne faina, cacaoa, praful de copt si sarea.
Se adauga compozitiei anterior pregatite, alternand cu laptele.
Albusurile se bat spuma si se incorporeaza incet.
Se pune compozitia rezultata in forma, alternand cu miezul de lapte.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 de minute.
Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga frisca si se toarna peste checul racit.
La final se presara fulgi de ciocolata alba.
Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii
Carmen • 26 Mai 2022, 08:55 Ce e,, miez de lapte,,?