autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
125 g miez de lapte , 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, 180 g faina, 40 g cacao, 7 g praf de copt, 100 ml lapte, un praf de sare, esenta de rom, Glazura, 100 g ciocolata neagra, 70 ml frisca lichida, fulgi de ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza cu unt si faina/ hartie de copt o forma de chec.

Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei, zaharul, esenta de rom si galbenusurile adaugate pe rand.



Separat, se cerne faina, cacaoa, praful de copt si sarea.

Se adauga compozitiei anterior pregatite, alternand cu laptele.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza incet.



Se pune compozitia rezultata in forma, alternand cu miezul de lapte.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 de minute.



Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga frisca si se toarna peste checul racit.

La final se presara fulgi de ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Chec in doua culori acoperit cu ciocolata

Batem bine cele trei oua cu cana de zahar pana se face ca o crema spumoasa, dupa care se adauga coaja

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec cu nuca si ciocolata

Chec cu nuca si ciocolata

Se amesteca ouale cu zaharul(cu ajutorul unui mixer)iar pe rand se adauga uleiul si faina.La sfarsit

4 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

    Oana, consistenta miezului de lapte nu este aceeasi cu cea a ricottei sau a cremei Philadelphia iar rezultatul nu va fi acelasi. Insa poti omite miezul de lapte, nu trebuie folosit neaparat.

  • Fara foto

    Oana Philip , 24 iulie 2015

    Se poate inlocui cu vreo alta branzica, eventual filadelfia sau ricotta ?!

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2015

    mmmm...ce bine arata, imi cam face cu ochiul :D ( albusurile se arunca?)

    • Fara foto

      Motoaca Andreea Nicoleta , 01 aprilie 2015

      http://www.delaco.ro/delaco-miez-de-lapte-aperitiv-gustare-sau-desert

    • Fara foto

      Argentina Fabiola , 01 aprilie 2015

      ce-i miezul de lapte?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 125 g miez de lapte 
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • 7 g praf de copt
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

35 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Oana, consistenta miezului de lapte nu este aceeasi cu cea a ricottei sau a cremei Philadelphia iar rezultatul nu va fi acelasi. Insa poti omite miezul de lapte, nu trebuie folosit neaparat.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec simplu