autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
125 g miez de lapte , 200 g unt, 200 g zahar, 4 oua, 180 g faina, 40 g cacao, 7 g praf de copt, 100 ml lapte, un praf de sare, esenta de rom, Glazura, 100 g ciocolata neagra, 70 ml frisca lichida, fulgi de ciocolata alba

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 g C si se tapeteaza cu unt si faina/ hartie de copt o forma de chec.

Intr-un bol se mixeaza untul la temperatura camerei, zaharul, esenta de rom si galbenusurile adaugate pe rand.



Separat, se cerne faina, cacaoa, praful de copt si sarea.

Se adauga compozitiei anterior pregatite, alternand cu laptele.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza incet.



Se pune compozitia rezultata in forma, alternand cu miezul de lapte.

Se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 - 35 de minute.



Pentru glazura, se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga frisca si se toarna peste checul racit.

La final se presara fulgi de ciocolata alba.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu visine si ciocolata

Chec cu visine si ciocolata

Punem untul si il topim, apoi il lasam sa se racoreasca. Separam ouale . Albusurile le mixam spuma

0 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Chec cu lamaie si ciocolata

Chec cu lamaie si ciocolata

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul. Untul il topim. Intr-un

0 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 27 iulie 2015

    Oana, consistenta miezului de lapte nu este aceeasi cu cea a ricottei sau a cremei Philadelphia iar rezultatul nu va fi acelasi. Insa poti omite miezul de lapte, nu trebuie folosit neaparat.

  • Fara foto

    Oana Philip , 24 iulie 2015

    Se poate inlocui cu vreo alta branzica, eventual filadelfia sau ricotta ?!

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2015

    mmmm...ce bine arata, imi cam face cu ochiul :D ( albusurile se arunca?)

    • Fara foto

      Motoaca Andreea Nicoleta , 01 aprilie 2015

      http://www.delaco.ro/delaco-miez-de-lapte-aperitiv-gustare-sau-desert

    • Fara foto

      Argentina Fabiola , 01 aprilie 2015

      ce-i miezul de lapte?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 125 g miez de lapte 
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 180 g faina
  • 40 g cacao
  • 7 g praf de copt
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca lichida
  • fulgi de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Oana, consistenta miezului de lapte nu este aceeasi cu cea a ricottei sau a cremei Philadelphia iar rezultatul nu va fi acelasi. Insa poti omite miezul de lapte, nu trebuie folosit neaparat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Banana Coapta