autor:

Andreea's Chinesefood

» » Prajituri

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 februarie 2011

Ingrediente
250 g unt, 250 g zahar brun, 250 g faina, 50 g cacao neagra, 150 g alune de padure, 200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare), 5 oua, 1 plic de praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita esenta de migdale, 1 praf de sare, -pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

40 voturi

Mod de preparare

Alunele de padure se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se curata de coaja si se toaca in bucati mai mari.
Untul se mixeaza foarte bine pana se obtine o spuma foarte fina, se adauga zaharul brun, zaharul vanilat si esenta de migdale, se mixeaza din nou.
Apoi se adauga ouale, nu toate odata, ci pe rand, dupa fiecare ou se amesteca bine pana se incorporeaza in compozitie, apoi se continua cu celalalt ou.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si cacaoa, se mixeaza din nou foarte bine pana se obtine o compozitie omogena.

Alunele tocate se adauga compozitiei de mai sus impreuna cu ciresele fara samburi, se amesteca totul usor cu lingura, apoi se pune totul intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace in cuptorul incins cam 40 de minute, se face testul cu scobitoarea, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, se toarna ciocolata topita pe deasupra apoi se presara cateva alune de padure peste el.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Madlene cu vanilie si lavanda

Madlene cu vanilie si lavanda

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C. Intr-un castron se cern faina, amidonul, praful de copt si sarea. Intr-un

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Gauffre cu caramel

Gauffre cu caramel

Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit. Ouale le mixam cu un praf

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Petru Ioan

    Petru Ioan (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Cosmina Mosoran , 15 decembrie 2013

    foarte foarte buuuuuuun......

  • Fara foto

    escuz (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

    mmmm,salivez!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 03 iunie 2011

      Foarte aratos! Felicitari

    • KatrinC

      KatrinC (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Cat de apetisant pare !!! Cred ca extraordinar de gustos ! Merci de reteta !

    • Andreea's Chinesefood

      Andreea's Chinesefood (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Este tare bun!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Delicios ! *****

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      Vai, vai, ce bunătate, mai ales cu cireşele negre!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 februarie 2011

      hmmm ce bine arata...un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

40 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 250 g faina
  • 50 g cacao neagra
  • 150 g alune de padure
  • 200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare)
  • 5 oua
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 1 praf de sare
  • -pentru decor: 200 g ciocolata topita + cateva alune taiate grosier

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea's Chinesefood
General Tso's Chicken

General Tso's Chicken

Pulpele de pui le taiem in cubulete, le punem intr-un castron, iar peste ele ingredientele toate

27 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Furnici in copac

Furnici in copac

Ciupercile shiitake uscate se pun la inmuiat intr-un castron cu apa. Carnea tocata se pune intr-un

23 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Pui chinezesc cu alune (Pui Gongbao)

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada

10 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne

Petru Ioan (Chef de cuisine)

foarte bun

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Brownies din ciocolata cu lapte