Intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.
Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga pe rand cele 6 galbenusuri si esentele amestecandu-se pana devine totul omogen.
Intre timp vom amesteca faina, praful de copt si cacaua.
Peste ouale cu zahar adaugam treptat, uleiul, laptele, faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Checul il vom coace intr-o tava imbracata in hartie de copt si unsa in prealabil cu ulei.
Se va porni cuptorul la 180 grade, apoi turnam toata compozitia in tava pregatita. Vom amesteca intr-un bol, nucile sfarmate, fisticul, stafidele si merisoarele si ciocolata taiata bucati mici.
Presaram amestecul din bol peste compozitia din tava si usor cu o furculita amestecam pana cand se vor acoperi perfect,dar trebuie avut grija sa nu coboare pana la fundul tavii ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii de hartia de copt.
Checul se lasa la copt cca. 35-40 de minute,dar inainte de a-l scoate testam cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il scoatem si il pudram cu zahar.
Este un desert delicios pentru copii si nu numai..!
Pofta buna!
Specific:Iordania

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii