autor:

tania

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata, nuca, stafide si fistic

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 29 septembrie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, , -6 oua, -350 gr zahar, -450 ml lapte, -350 faina, -200 ml ulei, -60 gr cacao, -5 lingurite praf de copt, -1/2lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie, -50 gr fistic taiat, -100 gr nuci prajite si maruntite, -100 gr stafide aurii, -50 gr merisoare confiate, -100 gr ciocolata amaruie, -esenta de vanilie, -esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.
Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga pe rand cele 6 galbenusuri si esentele amestecandu-se pana devine totul omogen.
Intre timp vom amesteca faina, praful de copt si cacaua.
Peste ouale cu zahar adaugam treptat, uleiul, laptele, faina si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Checul il vom coace intr-o tava imbracata in hartie de copt si unsa in prealabil cu ulei.
Se va porni cuptorul la 180 grade, apoi turnam toata compozitia in tava pregatita. Vom amesteca intr-un bol, nucile sfarmate, fisticul, stafidele si merisoarele si ciocolata taiata bucati mici.
Presaram amestecul din bol peste compozitia din tava si usor cu o furculita amestecam pana cand se vor acoperi perfect,dar trebuie avut grija sa nu coboare pana la fundul tavii ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii de hartia de copt.
Checul se lasa la copt cca. 35-40 de minute,dar inainte de a-l scoate testam cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt il lasam sa se raceasca, apoi il scoatem si il pudram cu zahar.
Este un desert delicios pentru copii si nu numai..!
Pofta buna!
Specific:Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata, nuca, stafide si fistic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Aluat pentru tarte, biscuiti, crostate

Cernem faina intr-un castron, untul din frigider, se taie cuburi, se faramiteaza cu faina, pana devine

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Am batut ouale cu zaharul apoi am adaugat branza si aromele.Am adaugat apoi bicarbontul stins si

2 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -6 oua
  • -350 gr zahar
  • -450 ml lapte
  • -350 faina
  • -200 ml ulei
  • -60 gr cacao
  • -5 lingurite praf de copt
  • -1/2lingurita bicarbonat de sodiu stins in zeama de lamaie
  • -50 gr fistic taiat
  • -100 gr nuci prajite si maruntite
  • -100 gr stafide aurii
  • -50 gr merisoare confiate
  • -100 gr ciocolata amaruie
  • -esenta de vanilie
  • -esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

1 vot    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Mini Cheesecake cu sos de afine