Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese negre si mixam in continuare. Nu ma deranjeaza daca se zdrobesc ciresele. Adaugam faina cernuta, cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza bine.
Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia.
Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula!
Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii