autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2014

Ingrediente
60 gr cacao, - 60 ml apa clocotita, - 150 gr unt, - 150 gr zahar, - 4 linguri cu dulceata cirese negre, - 3 oua, - 300 gr faina, - 1 plic praf copt, - 200 gr ciocolata neagra, - 2 lg lichior amaretto

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare pana se topeste si untul si adaugam cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Adaugam dulceata de cirese negre si mixam in continuare. Nu ma deranjeaza daca se zdrobesc ciresele. Adaugam faina cernuta, cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza bine.



Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt si turnam compozitia.



Punem in cuptorul preincins, la foc mediu, cam pentru o ora, poate chiar si mai bine. Checul se va umfla si va crapa deasupra. Cand este gata, il scoatem din cuptor, il lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi il asezam pe un gratar sau pe un suport ca sa se raceasca bine. Sa nu va speriati daca se lasa un pic dupa ce l-ati scos din cuptor. Este in regula!



Punem pe foc o cratita cu apa, pregatim baia de aburi ca sa topim ciocolata. Asezam apoi un vas in care am rupt ciocolata, pe baia de aburi si lasam la topit. Cand s-a topit ciocolata, adaugam 2 linguri de amaretto si amestecam bine. Cu aceasta glazuram checul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti inimioare cu ciocolata

Biscuiti inimioare cu ciocolata

Amestecam untul moale cu zahrul,omogenizam si adaugam oul intreg,continuam sa amestecam; Cernem

2 voturi    8 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Inghetata de fructe de padure

Inghetata de fructe de padure

Fructele inghetate se pun in robotul de bucatarie si se macina cu zaharul se adauga mierea si la

3 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Curescu Adela , 07 martie 2015

    am facut aceasta reteta, dar nu iese ca in poza!!! Parerea mea este ca 300 gr de faina e mult prea mult!!! Cred ca jumatate ar fi suficient!!! Altfel prajitura iese mult mai seaca!!!

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 18 februarie 2015

    Ce-ți mai place să mă chinui, Lăurico... :))

  • Fara foto

    Corina Adriana Popa , 30 iulie 2014

    foarte bun!!!

    • Fara foto

      Venika Ro , 30 iulie 2014

      Am sa-l fac si eu !!! Cu modificare la dulceata ........pun de visine ! :D

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 09 martie 2014

      Denisa, ma bucur ca l-ai incercat si ca ti-a placut! duminica frumoasa!

    • Fara foto

      Laura Nechita , 09 martie 2014

      foarte bun!!!

    • Fara foto

      Carmen Laura Syrigou , 08 martie 2014

      am dulceata de visine ...merge ?

    • Fara foto

      Marius Rusu , 08 martie 2014

      foarte bun

    • Fara foto

      Rimbu Silvia-Daniela , 17 februarie 2014

      ...super bun,.. (y) !!

    • Fara foto

      Cristiana Constantin , 16 februarie 2014

      Multo buona.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 60 gr cacao
  • - 60 ml apa clocotita
  • - 150 gr unt
  • - 150 gr zahar
  • - 4 linguri cu dulceata cirese negre
  • - 3 oua
  • - 300 gr faina
  • - 1 plic praf copt
  • - 200 gr ciocolata neagra
  • - 2 lg lichior amaretto

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Ce-ți mai place să mă chinui, Lăurico... :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu dulceata de mure