Ingrediente
200 gr ciocolata amaruie, 60 gr margarina, 2 oua, 3 linguri de ulei, 100 gr faina, 100 gr zahar, 100 gr ghimbir ras (se poate si mai putin pentru cei mai "neconvinsi" de gustul bun al ghimbirului, ca sa nu zic cu prejudecati culinare), 1 plic de praf de copt, 1 praf de sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 20 min
10 voturi
Mod de preparare
Intr-un bol puneti ouale si le mixati bine impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste si compozitia devine galben-deschis. Adaugati apoi uleiul si mixati inca putin. Turnati amestecul de ciocolata, din care pastrati cam 3 linguri pentru ornat. Puneti ghimbirul ras pe razatoarea mica (m-am indragostit de aroma acestuia, va jur!) si incorporati-l bine. Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Turnati totul intr-o tava tapetata cu margarina/unt si foaie de copt si bagati la cuptor pentru 35 minute. Faceti si testul cu scobitoarea ca e mai sigur. :P
Cand s-a racit turnati ciocolata (cele 3 linguri pe care le-ati oprit) dupa ce ati mai incalzit-o putin si ornati cu fulgi de ciocolata sau cocos.
mira (Chef de cuisine) , 31 iulie 2011
Facem!
amalia (Chef de cuisine) , 28 iulie 2011
Abia astept sa incerc si eu reteta. Suna atat de bine, combinatia de ciocolata cu ghimbir! MMMMMM
Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2011
eu, va rog, sa il incercati. e diferit, datorita gustului dat de ghimbir, dar eu spun, ca O data in viata..merita sa incercati....pe bune!
Elly (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011
Cred ca este foarte bun!!******
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011
Ingrediente pe gustul meu! Cred ca este bun!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011
Am ramas cu ochii la checul tau!*****
TeoBucatar (Chef de cuisine) , 27 iulie 2011
Fain chec ai facut Albinutzo!