Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit.
Mixam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam untul topit si compozitia de ciocolata cu lapte . Acum daca mai doriti mai se pot adauga si alte arome, dar eu nu va sfatuiesc deoarece se va pierde din aroma proaspata a mentei.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine. Turnam compozitia in tavile de chec si dam la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Lasam checul la racit , iar cand este rece pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu laptele si turnam peste chec, nivelam.
Eu am mai folosit o bucatica de ciocolata alba care era ratacita si niste bombonele de decor.
Serviti cu drag!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii