Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit.
Mixam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam untul topit si compozitia de ciocolata cu lapte . Acum daca mai doriti mai se pot adauga si alte arome, dar eu nu va sfatuiesc deoarece se va pierde din aroma proaspata a mentei.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine. Turnam compozitia in tavile de chec si dam la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Lasam checul la racit , iar cand este rece pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu laptele si turnam peste chec, nivelam.
Eu am mai folosit o bucatica de ciocolata alba care era ratacita si niste bombonele de decor.
Serviti cu drag!
Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.
Pudra de rosiiPlacinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...
Placinta frageda cu dovleac si nucaPentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta
Comentarii