Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit.
Mixam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam untul topit si compozitia de ciocolata cu lapte . Acum daca mai doriti mai se pot adauga si alte arome, dar eu nu va sfatuiesc deoarece se va pierde din aroma proaspata a mentei.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine. Turnam compozitia in tavile de chec si dam la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Lasam checul la racit , iar cand este rece pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu laptele si turnam peste chec, nivelam.
Eu am mai folosit o bucatica de ciocolata alba care era ratacita si niste bombonele de decor.
Serviti cu drag!
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii