autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata si nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
175 g faina, , 2 lingurite praf de copt, , 1 priza sare, , 100 g zahar, , 100 g margarina taiata cubulete, , 75 g fulgi de cocos, , 1 ou, , 6-8 linguri lapte, , 1/2 lingurita esenta de vanilie, , margarina si faina pentru forma., Pentru umplut si decorat: 2 linguri crema de ciocolata (Nutella), , 1 lingura gem de caise, , 1 lingura fulgi de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 170gr.. Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina (pentru ca stratul sa fie uniform, se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma).
Se pune faina impreuna cu praful de copt si zaharul intr-un castron, se adauga margarina si se incorporeaza frecand-o cu varfurile degetelor, apoi fulgii de cocos, si se face o gropita la mijloc.
Se adauga oul batut usor cu 4 linguri de lapte si cu esenta de vanilie si se amesteca toate, pana ce se obtine un aluat neted, ceva mai moale (daca este nevoie, se mai adauga lapte).
Se toarna aluatul in forma, se netezeste la suprafata si se coace circa o ora.
Se lasa sa se raceasca 5 minute in forma, se rastoarna cu multa grija pe o planseta (se rupe usor!) si se lasa sa se raceasca de tot.
Se taie checul in doua (pe lung), se unge cu un strat de ciocolata una din jumatati, se monteaza la loc, se intinde gemul pe toata suprafata lui si se presara deasupra fulgii de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Smaren bucovinean

Smaren bucovinean

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul tos, untul topit, faina,

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu suc de rosii

Prajitura cu suc de rosii

Foile: se amesteca ingredientele lichide sarea si vanilia, apoi se adauga fainea cu praful de copt

6 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 priza sare
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina taiata cubulete
  • 75 g fulgi de cocos
  • 1 ou
  • 6-8 linguri lapte
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • margarina si faina pentru forma.
  • Pentru umplut si decorat: 2 linguri crema de ciocolata (Nutella)
  • 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura fulgi de cocos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Tarta frageda cu capsuni