autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata si nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
175 g faina, , 2 lingurite praf de copt, , 1 priza sare, , 100 g zahar, , 100 g margarina taiata cubulete, , 75 g fulgi de cocos, , 1 ou, , 6-8 linguri lapte, , 1/2 lingurita esenta de vanilie, , margarina si faina pentru forma., Pentru umplut si decorat: 2 linguri crema de ciocolata (Nutella), , 1 lingura gem de caise, , 1 lingura fulgi de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 170gr.. Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina (pentru ca stratul sa fie uniform, se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma).
Se pune faina impreuna cu praful de copt si zaharul intr-un castron, se adauga margarina si se incorporeaza frecand-o cu varfurile degetelor, apoi fulgii de cocos, si se face o gropita la mijloc.
Se adauga oul batut usor cu 4 linguri de lapte si cu esenta de vanilie si se amesteca toate, pana ce se obtine un aluat neted, ceva mai moale (daca este nevoie, se mai adauga lapte).
Se toarna aluatul in forma, se netezeste la suprafata si se coace circa o ora.
Se lasa sa se raceasca 5 minute in forma, se rastoarna cu multa grija pe o planseta (se rupe usor!) si se lasa sa se raceasca de tot.
Se taie checul in doua (pe lung), se unge cu un strat de ciocolata una din jumatati, se monteaza la loc, se intinde gemul pe toata suprafata lui si se presara deasupra fulgii de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Trandafirasi cu mere

Trandafirasi cu mere

Pentru inceput vom decongela aluatul de foietaj cu circa 1 ora inainte de preparare. Apoi ne vom

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gem de caise

Gem de caise

Caisele se spala se scot samburii si se cantaresc 1.500 de fruct fara samburi.Se pun intr-o tigaie

9 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 priza sare
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina taiata cubulete
  • 75 g fulgi de cocos
  • 1 ou
  • 6-8 linguri lapte
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • margarina si faina pentru forma.
  • Pentru umplut si decorat: 2 linguri crema de ciocolata (Nutella)
  • 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura fulgi de cocos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Valurile Dunarii cu caise