autor:

» » Dulciuri diverse

Chec cu ciocolata si nuca de cocos

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
175 g faina, , 2 lingurite praf de copt, , 1 priza sare, , 100 g zahar, , 100 g margarina taiata cubulete, , 75 g fulgi de cocos, , 1 ou, , 6-8 linguri lapte, , 1/2 lingurita esenta de vanilie, , margarina si faina pentru forma., Pentru umplut si decorat: 2 linguri crema de ciocolata (Nutella), , 1 lingura gem de caise, , 1 lingura fulgi de cocos.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 170gr.. Se unge bine cu unt o forma de chec si se presara cu faina (pentru ca stratul sa fie uniform, se intoarce cu gura in jos si se loveste cu palma).
Se pune faina impreuna cu praful de copt si zaharul intr-un castron, se adauga margarina si se incorporeaza frecand-o cu varfurile degetelor, apoi fulgii de cocos, si se face o gropita la mijloc.
Se adauga oul batut usor cu 4 linguri de lapte si cu esenta de vanilie si se amesteca toate, pana ce se obtine un aluat neted, ceva mai moale (daca este nevoie, se mai adauga lapte).
Se toarna aluatul in forma, se netezeste la suprafata si se coace circa o ora.
Se lasa sa se raceasca 5 minute in forma, se rastoarna cu multa grija pe o planseta (se rupe usor!) si se lasa sa se raceasca de tot.
Se taie checul in doua (pe lung), se unge cu un strat de ciocolata una din jumatati, se monteaza la loc, se intinde gemul pe toata suprafata lui si se presara deasupra fulgii de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 175 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 priza sare
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina taiata cubulete
  • 75 g fulgi de cocos
  • 1 ou
  • 6-8 linguri lapte
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • margarina si faina pentru forma.
  • Pentru umplut si decorat: 2 linguri crema de ciocolata (Nutella)
  • 1 lingura gem de caise
  • 1 lingura fulgi de cocos.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cupcake cu mousse de ciocolata